Güncel Haberler

Türk Telekom, Afyon Deplasmanından Son Nefeste Çıktı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 12. haftasında Türk Telekom, Afyon Belediyespor‘u deplasmanda 79-77’lik skorla mağlup etti. 

Karşılaşmaya iki takım da top kayıplarıyla başladı. Maçın 5. dakikası Türk Telekom’un 10-8 üstünlüğü ile geçildi. Her iki takımın da iyi savunma yaptığı maçın ilk çeyreğini ev sahibi takım 19-18 önde tamamladı. Maçın ikinci çeyreğine Türk Telekom, Landesberg’in dış atışlardan bulduğu sayılarla başladı. Redding’in de katkı sağladığı çeyrekte konup ekip, farkı bir ara 8 sayıya kadar çıkardı. İlk yarı Türk Telekom’un 41-38 üstünlüğü ile geçildi.

Üçüncü çeyrekte Landesberg ve Yunus Emre Sonsırma’nın üç sayılık basketleriyle farkı 8 sayıya kadar çıkaran Türk Telekom’a Mc Gee ve Knight ile karşılık veren ev sahibi takım, maçı dengede tutmaya çalıştı. Üçüncü çeyrek 62-57 Türk Telekom’un üstünlüğü ile sona erdi. Son çeyrekte Türk Telekom üstünlüğü devam etti. Konuk ekip bir ara farkı 11 sayıya çıkarmasına karşın Afyon Belediyespor, son dakikada farkı 3 sayıya kadar indirdi. Rakibin öne geçmesine izin vermeyen Türk Telekom, karşılaşmadan 79-77 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Afyon Belediyespor Hagins ile Cemal’in iyileşmesi sonrası pota altındaki direncini yükseltmişti. Bu maçta da her iki potaltında bunun avantajını kullandılar. Ancak Türk Telekom’un formda ve yıldız skoreri Landesberg’e çözüm bulamadı koç Sevim ve öğrencileri. Diğer taraftan Türk Telekom daha geniş bir rotasyona sahip olmanın artılarını çok iyi kullandı, benchten tam 31 sayılık katkı aldılar. Afyon ise ev sahibi avantajını çok iyi kullandı ve taraftarı arkasına alarak son bölümde önemli bir geri dönüşe imza attılar ancak Türk Telekom tecrübesini konuşturdu ve beklentilerden çok daha fazla zorlandığı maçı kazanmayı bildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …