Güncel Haberler

Ertuğrul Erdoğan: “Müthiş bir karakter koyduk.”

Galatasaray‘ın, Fenerbahçe Beko karşısında aldığı 84-74’lük derbi galibiyetinden sonra başantrenör Ertuğrul Erdoğan ve skorer oyuncu Aaron Harrison basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başantrenör Ertuğrul Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Çok fazla söylenecek bir şey yok. Rakamlardan bahsedebiliriz ama onlardan öte bir maçtı bu. Elbette rakibimizin gücünü ve potansiyelini iyi biliyoruz. Bence şu an Avrupa’nın en formda ve en iyi takımı onlar. Maçtan önce de söylemiştim. Bu bir derbi ve sonuç her şeye açık. Oyuncuların karakteri, mücadelesi ve inadı oyunun psikolojisinde etkilidir. Oyuncularımız müthiş karakter koydular. Oynayan oynamayan herkes… Gerçekten maçı daha fazla isteyen taraf bizdik. Fenerbahçe‘ye karşı oynadığınız zaman sahaya %100’ünüzü koymanız gereklidir. Bugünden ötürü şikayetçi olacağımız kimse yok. Bu galibiyetin sorumluluğu da olacak artık üzerimizde. Sezona farklı bir psikolojiyle devam edeceğiz. Umarım altından kalkabiliriz bunun. Çok zor şartlarda bir araya gelmiş Galatasaray basketbol takımının idarecisinden oyuncusuna kadar müthiş bir beraberlik var. İnşallah sezon boyunca da bu şekilde devam ettirebiliriz.

Ben taraftara da bir mesaj vermek istiyorum. Bizim beklentimiz, bu takım galip gelmeden önce oyunculara kredi açmalarıydı. Bu böyle olmadı. Sezon boyunca 1500-2000 kişi oynadık. Fenerbahçe maçı tabii ki özel bir maç. Onlar geldiği zaman bu oyuncular daha iyi oynuyorlar. Daha çok önemsendiklerini, daha 1. sınıf oyuncu olduklarını hissediyorlar. Buraya gelmemek ve desteklememek gibi bir lüks olamaz. Bu çocuklar kaybettiği maçta da kazandığı maçta da mücadele etti. Bu saygıyı ve ilgiyi hak ediyorlar.”

Aaron Harrison ise şunları söyledi:

“Maç boyunca konsantrasyon seviyemiz çok yüksekti. Fenerbahçe Beko şu an Avrupa’nın en iyi takımı diyebiliriz, bu açıdan bakınca bizim için çok önemli bir maçtı. Geçtiğimiz hafta boyunca maça çok iyi hazırlandık. Maç boyunca da kazanmayı çok istediğimizi söyleyebilirim. Dolayısıyla biz oyuncular olarak da bu maçtan keyif aldık. Umarım maçı seyredenler de keyif almıştır.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …