Güncel Haberler

Analiz: Miami Heat – Philadelphia 76ers Doğu Konferansı Yarı Final Serisi

NBA Doğu Konferansı’nda normal sezonu zirvede tamamlayan Miami Heat, 4. sırada yer alan Phialdelphia 76ers ile karşılaşacak.

Sixers ilk turda Raptors karşısında zaman zaman zorlansa da kapanışı iyi yapmıştı. Bir kez daha gördük ki potansiyellerini sahaya yansıtmayı başardıklarında gerçekten bir şampiyonluk adayına dönüşüyorlar. Joel Embiid güçlü fiziği ile boyalı alanı domine ediyor, bolca serbest atış çizgisine gidiyor, Maxey sürati ve deliciliği ile potaya müthiş ataklar yapıyor, Harden hem atıyor hem asistleriyle servisler yapıyor ve Harris ne zaman gerekse sahneye çıkarak x-faktör görevini üstlenebiliyor.

Heat normal sezonu lider olarak tamamlayıp ev sahibi avantajını kaptıktan sonra ilk turda Hawks karşısında 5. maçta seriyi tamamlamıştı ki bu seride Lowry’nin 2 maç ve Butler’ın 1 maçı sakatlıkları nedeniyle kaçırdıklarının da altını çizelim. Takım savunmaları gerçekten özel bir seviyedeydi, normal sezonun en çok skor üreten ismi Young’ı tam anlamıyla devre dışı bıraktılar. Takım olarak rotasyonlardaki çabuklukları ve sertlikleri tüm adam değişmelerde rakibi boğdu tam olarak. Ayrıca Butler ve Herro’nun da ne kadar önemli skor potansiyellerine sahip olduklarını bir kez daha gördük.

Embiid – AdeBayo eşleşmesi

Serinin etrafında şekilleneceği bir eşleşme olacak kesinlikle. Joel Embiid şuana kadar dominant bir performans sergiliyor play-off’larda ve Raptors karşısında takımını sırtlayan isim olmuştu çok yönlü MVP performansı ile. Diğer taraftan Bam Adebayo ise komple bir savunma silahı ve Embiid gibi bir hücumcu karşısında tam konsantrasyonla performans göstermesi gerekecek. Miami’nin ilk turda Young’a karşı sürekli bir cevabı oldu ama şimdi karşılarında çok farklı bir yıldız olacak savunmaları gereken. Embiid ile Adebayo bu sezon sadece bir kere karşı karşıya gelebildiler ve o maçta Embiid sadece 4-15 saha içi isabetiyle oynamış ve serbest atışlar sayesinde 22 sayıya ulaşabilmişti. Her ne kadar ellerinde Adebayo olsa da Heat’in Embiid’e yine tuzaklı ikili sıkıştırmalar uygulaması bekleniyor ama tabiki diğer takımlar kadar sıklıkla buna başvurmayacaklardır.

Harden için yeni bir sınav

Sixers’ın sezon ortasında yaptığı ses getiren takasın elbette tek bir amacı vardı, o da şampiyonluk kupasını kaldırmak, özellikle Embiid’in böyle sağlıklı ve dominant olduğu bir sezonda. Ancak Harden’ın Houston’daki performansının altında kalması, daha düşük verimle oynaması şuana kadar kafalarda soru işareti yaratmış durumda. Harden bu seride özel bir performans sergileyerek bu soru işaretlerini silebilecek cephaneye elbette sahip ama karşısında Butler gibi sert ve rakibinin aklına girebilen bir savunmacı olacağını da unutmayalım.

Miami’nin rotasyon derinliği önemli olacak

Miami’nin elinde geniş ve kaliteli bir rotasyon var. Bu nedenle de play-off serisi boyunca bir oyuncunun sakatlanması, hastalanması kısacası eksilmesi onları zorlamayacaktır ki bu sezon Robinson’ın kötü bir performans sergilemesi onları zorlamamıştı örneğin ki play-off’taki 4 maçta da yay gerisinden sadece 2-10 ile oynamıştı. Onun bu kötü performansında, eksikliği tamamlamak için ise sahneye Strus ve Oladipo çıkmıştı.

Sonuç

Embiid her ne kadar başparmağı sakat olsa da play-off’ların ilk kısmında olduğu gibi bu seride de dominant bir performans sergilemek zorunda. Boyalı alanda Miami’ye problem yaratmalı, sert ve fiziksel oynayarak faulleri alıp çizgiye gitmeli ve tabiki tüm sezon olduğu gibi savunmada da verimli oynamalı. Bu seride pozisyon ve fiziği gereği tartışmasız en iyi oyuncu Embiid. Ama Miami’nin elinde de Embiid’in takım arkadaşlarından daha istikrarlı, daha verimli bir rotasyon var. Ve işte bu denge artı çeşitlilik muhtemelen uzun sürecek seride Heat’in Embiid’in müthiş oyunu karşısındaki silahı olacak. Heat’in seriyi 7. maçta kazanmasını bekliyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …