Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 31. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç programının ilk ayağı konumundaki 31. hafta maçları tamamlandı.

Temsilcimiz Anadolu Efes ile kazandığımız, Fenerbahçe Beko ile kaybettiğimiz haftanın panoramasını gelin her zaman olduğu gibi beraber oluşturalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

** Euroleague yönetiminin aldığı karar doğrultusunda Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle Rus takımları için sezon tamamlanmış oldu. Fikstürde onlarla oynanmış maçlar oynanmamış sayılacak ve kalan maçları da oynanmamaya devam edecek.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Sfairopolous ile yolları ayırdıktan sonra halen koç Even ile yola devam eden Maccabi Tel Aviv beklentilerin üstünde performanslar sergilemeye devam ediyor. Bu hafta da ilk 4 yarışının güçlü adaylarından, hatta şampiyonluk adaylarından biri olan Milano’yu müthiş bir taraftar desteği eşliğinde 75-58 gibi dominant bir skorla yenmeyi başardılar. Dirençli ve istikrarlı takım savunmaları onları bir kez daha öne taşırken, play-off yarışında kolay lokma olmayacaklarını, halen iddialarını koruduklarını da gösterdiler. Biz de ortaya koydukları bu dirençli ve kaliteli savunma basketbolu için onlara haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Geçen sezonun MVP’si Vasilije Micic, bu sezona şampiyon Anadolu Efes ile birlikte yavaş bir giriş yapmıştı ama son haftalarda kimliğini hatırladı ve temsilcimizin aldığı iyi sonuçlarda maçları domine etmeye başladı. Öyleki bir çok maçta Larkin’in düşük performansını bile tölere edecek kadar etkili bir oyun ortaya koydu. İşte bu hafta da Real Madrid karşısında geriden gelerek 93-90 kazandıkları maçta tam bir MVP gibi oynadı. 28 yaşındaki Sırp guard 37 dakika sahada kaldığı maçta 29 sayı, 6-11 2sayı, 3-6 3sayı, 8-8 s.atış, 3 ribaund, 6 asist istatistikleriyle 29 verimlilik puanına ulaştı ve aşkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 29 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 29 verimlilik
  • Howard Sant-Roos (Panathinaikos): 15 sayı, 9 ribaund, 3 t.çalma, 29 verimlilik
  • Mike James (AS Monaco): 25 sayı, 5-7 3sayı, 3 ribaund, 4 asist, 27 verimlilik
  • Elie Okobo (LDLC Asvel Villeurbanne): 21 sayı, 4-5 3sayı, 4 ribaund, 5 asist, 26 verimlilik
  • Wade Baldwin (Bitci Baskonia): 24 sayı, 5-9 3sayı, 6 ribaund, 6 asist, 25 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe’nin Rakibi Monaco, Le Portel Karşısında Şov Yaptı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe’nin Euroleague play-off serisindeki rakibi AS …