Güncel Haberler

İDDİA: Brown ile 3 Takım İlgileniyor (Analiz)

Fenerbahçe Beko ile kontratı sona eren Lorenzo Brown ile ilgilenen takımlar netleşti.

BasketInside’ın haberine göre Birleşik Amerikalı guard ile Turkish Airlines Euroleague ekipleri Kızıl Yıldız ve FC Bayern Munich yakından ilgileniyorlar. Ayrıca EuroCup ekibi Valencia da onu takip eden takımlar arasında.

Bildiğiniz üzere transfer döneminin başında Baskonia da onunla ilgileniyordu ancak İspanyol ekibi sonrasında Baldwin ve Granger’a yönelmişti.

1.96 metre boyunda olan 30 yaşındaki Brown bu sezon Euroleague sahnesinde 37 maçtan 12 tanesinde ilk 5 başlarken ortalama 22:59 dakika süre aldı ve 9.5 sayı, %32.7 3sayı, 2.2 ribaund, 3.5 asist, 1.3 top çalma, 8.6 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Birleşik Amerikalı guard hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Öncelikle Kızıl Yıldız cephesinden duruma bakalım. Bildiğiniz üzere Hall ve Walden ile yollar ayrıldı ve şuanda guard rotasyonunda sadece Ivanovic var, yani lider bir oyun kurucuya ihtiyaçları var. Brown da genel anlamda güçlü fiziği ve savunma odaklı oyunuyla koç Radonjic’in sistemine uyabilecek bir isim. Hem açık alanda takımı iyi organize edebilecek hem de yarı sahada Fenerbahçe’ye nazaran daha fazla kredisi olacağı için birebirleri ile takıma skor anlamında da liderlik edebilecek bir isim ki zaten bunu bir sezon önce de göstermişti.

Bayern cephesinde Baldwin’in Baskonia’ya kaptırılmasıyla takımda lider bir oyun kurucu eksikliği net olarak öne plana çıkmış durumda. Fiziksel özellikleri, atletizmi ve delilciliği ile Baldwin’e yakın bir oyuncu Brown ve tabiki ondan çok daha tecrübeli Euroleague sahnesinde. Fenerbahçe’de geçirdiği kötü ve verimsiz sezonun ardından silkelenip kendisine gelmesi lazım özellikle mental anlamda. Bu konuda da koç Trinchieri ve Bayern en doğru adreslerden biri olur, hatırlayacağınız üzere Baldwin de Olympiakos’dan benzer bir durumda gelmiş, Trinchieri onu bir yıldıza dönüştürmüştü.

https://www.youtube.com/watch?v=x2w5gXv1ObY

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …