Güncel Haberler

İDDİA: Asvel de Antetokounmpo ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague takımlarının transfer piyasasında en çok ilgi gösterdiği uzunlardan biri olan Kostas Antetokounmpo‘ya bir talip daha çıktı.

Totalbasket’in haberine göre Yunan uzun ile LDLC Asvel Villeurbanne de ilgileniyor.

Kostas’a Olympiakos 4 yıllık bir kontrat önermiş ve taraflar her yazında NBA çıkışı olan sözleşme konusunda prensipte anlaşmaya varmıştı ancak şuana kadar bir gelişme olmadı. Bunun üzerine Fransız ekibi de devreye girdi.

2.08 metre boyunda olan 23 yaşındaki genç uzun, geride bıraktığımız sezon NBA sahnesinde sadece 15 maçta süre alabilmiş, 0.7 sayı, 1.3 ribaund ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Genç uzun hakkındaki detaylı analizimi sizler için BURADA yapmıştım.

Asvel bildiğiniz üzere 3 uzunu Fall, Hayes ve Bako ile yollarını ayırdı. Özellike Bako genç uzun olarak yatırım yaptıkları çok şey bekledikleri bir isimdi ama beklenen gelişimi gösteremdi. Şimdi farklı bir genç uzuna yatırım yaparak onu Euroleague sahnesinde kullanarak geliştirmek istiyorlar. Kostas’ın aklının halen NBA’de olduğunu biliyoruz ve Asvel’in başkanının da NBA efsanelerinden Tony Parker olduğunu düşündüğümüzde onun NBA bağlantısını sağlaması adına kuşkusuz faydalı olacaktır. Ayrıca Asvel üzerinde baskı olmayan ve oyuncularına şans vererek onları geliştirmesiyle bilinen bir kulüp. Kostas’ın burada kesinlikle daha fazla fırsat ve gelişim alanı bulacağını ayrıca Yunanistan Ligi’nin aksine Pro A’nın çok daha sert ve yarışmacı bir lig olduğunu da unutmamak gerekli. Bu nedenle Kostas’ın kariyeri ve gelişimi açısından Asvel kesinlikle daha doğru bir adres ki Olympiakos’un hali hazırda 5 numara Fall ve Martin gibi iki önemli isme sahip olduğunu da belirtelim.

https://www.youtube.com/watch?v=UhxEozelq8w&t=12s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …