Güncel Haberler

İDDİA: Westermann, Zalgiris’e Dönüyor

Turkish Airlines Euroleague‘de artık bir çok takım şimdiden yeni sezonun hazırlıklarına başladılar ve bu konuda en hareketli takımlardan biri de kuşkusuz Zalgiris Kaunas.

15min.lt kaynaklı habere göre Litvanya temsilcisi eski oyuncusu Leo Westermann ile büyük ölçüde anlaştı. Transfer gerçekleşirse Fransız guard kariyerinbdeki 3. Zalgiris dönemine başlayacak.

Daha önce sizlerle paylaştığım üzere FC Barcelona‘nın yeni sezon planlarında yer almayan isimlerden biri Fransız guard. Halihazırda 2022 yazına kadar kontrat olduğu için de transfer gerçekleşirse maaşının bir kısmı Barça tarafından ödenmeye devam edecek 2022 yazına kadar.

28 yaşında olan 1.98 metre boyundaki Westermann bu sezon Euroleague’de 15 maça çıkarken 11.3 dakika süre alabilmiş, 2.7 sayı, 1.4 ribaund, 1.8 asist ile katkı verebilmişti. Endesa’da ise 13 maçta ortalama 14.5 dakika sahada kalmış, 3.0 sayı, 1.3 ribaund, 2.9 asist üretebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Barça’ya transfer edilmesindeki temel sebep, Calathes kenardayken takımı derleyip toplamak, pas dağıtımını sağlamak ve gerektiğinde özellikle dış şutlarla skora katkı vermesiydi. Ayrıca güçlü fiziği ve 1.98 metre boyula Calathes gibi savunmada rakiplerine üstünlük kurabilen bir guard olması da koç Saras’ın onu sisteminde kullanmak istemesinin bir diğer nedenydi. Ancak işler Saras’ın istediği gibi gitmedi o da geç olsa da Westermann’ın Fenerbahçe günlerinde ilerlemek yerine geriye gittiğini gördü. Fiziğine rağmen takım ribaundlarına katkı yapamayan, ikikili oyunları organize etme ve açık alanda takımı yönetme konusunda modern bir oyun kurucu standartlarının çok gerisinde kalmasıyla süreleri de sınırlandı ve koç Saras genç Bolmaro’yu onun yerine rotasyonda öne çıkardı, hatta zaman zaman Hanga’yı da 1 numarada kullandı ona süre vermek yerine.

Bir numara ile 2 numara arasına sıkışmış ve Partizan günleri artı ilk Zalgiris performansının kredisiyle buralara kadar gelmiş olan Westermann’ın, artık bir Euroleague takımında 2. guard olması bile pek kolay değil. Hücumda sınırlı yetenekleri olan, savunmada kariyerinin ilk günlerine göre geriye giden ve organizasyon konusunda da vasat olan Fransız guardın Zalgiris’de de özel bir performans sergilemesini beklemiyorum. Özellikle Walkup’un takımdan ayrlmasına kesin gözüyle bakıldığını düşünürsek eğer onun yerini doldurmak için hedeflenen bir transferse büyük hayal kırıklığı yaratacağını düşünüyorum…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …