Güncel Haberler

Barcelona’da Yeni Sezon İçin İstenmmeyenler Listesi Netleşti!

Koç Saras’ın göreve gelmesiyle yeniden yapılanan ve oynadığı iyi basketbolla alkışları toplayarak uzun bir aradan sonra yeniden Turkish Airlines Euroleague‘in zirvesinde yer alarak adını Final Four’a yazdıran FC Barcelona‘da yeni sezonun transfer planları da yapılmaya başlandı.

Mundo Deportivo’da yer alan habere göre koç Saras’ın yönetime verdiği rapora takımdan ayrılacak isimler belirlenmiş durumda:

Koç Saras’ın göreve gelmesiyle beraber sakatlıklar ve düşük performans Valencia’dan büyük umutlarla, 2 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek transfer edilen Victor Claver‘i iyice gözden düşürdü. Hali hazırda 2022 yazına kadar kontratı olmasına rağmen anlaşılarak yolların ayrılması bekleniyor. 2.08 metre boyunda olan 32 yaşındaki İspanyol forvet, Euroleague’de 13 maçta ortalama 13 dakika süre alırken 2.5 sayı, 2.0 ribaund ve Endesa’da ise 11 maçta ortalama 14.8 dakika sahada kalırken 2.4 sayı, 3.2 ribaund ile katkı verebilmişti.

Performansından memnun olunmayan ve yolların ayrılması istenen bir diğer isim de Leo Westermann. Aslında koç Saras’ın bizzat istediği ve Zalgiris günlerinden yakından tanıdığı bir oyuncuydu Fransız guard ki Ocak ayında, sezon içinde transfer edildi ve 2022 yazına kadar kontrat yapıldı. Ama bugüne kadar verimsiz bir performans sergiledi, Litvanyalı koçun planlarında genç guard Bolmaro bile onun önündeydi hep. 28 yaşında olan 1.98 metre boyundaki Westermann bu sezon Euroleague’de 15 maça çıkarken 11.3 dakika süre alabilmiş, 2.7 sayı, 1.4 ribaund, 1.8 asist ile katkı verebilmişti. Endesa’da ise 13 maçta ortalama 14.5 dakika sahada kalmış, 3.0 sayı, 1.3 ribaund, 2.9 asist üretebilmişti.

Yeni sezon planlarında düşünülmeyen isimlerden biri de Alex Abrines. Barça alt yapısından yetişmiş olan sonrasında NBA’de aradığını bulamayan ve mental bir düşüşün ardından toparlanmak için yuvasına dönen İspanyol kanat oyuncusu. Zaman zaman hücumda parlasa da istikrarsız ve sınırlı potansiyeliyle bu seviyede iyi durumda olmadığını gösterdi. 2021 yazında kontratı sona erecek olan ve gelecek sezon için opsiyonu bulunan İspanyol kanat oyuncusu ile yolların ayrılması bekleniyor. 27 yaşında olan 1.98 metre boyundaki Abrines Euroleague’de 37 maçta ortalama 18.9 dakika süre alırken sadece 6.2 sayı, 1.7 ribaund ve Endesa’da ise 27 maçta ortalama 20.4 dakika sahada kalmasına rağmen 8.2 sayı, 2.7 ribaund ile katkı verebilmişti.

Bu sezon koç Saras’ın planlarında yer almayan ve yeni sezon da yolların ayrılması beklenen bir diğer isim ise Ukraynalı pivot Artem Pustovyi. Modern basketbolda artık bu kadar uzun boylu ve şut tehditi olmayan, ağır uzunlara pek yer yok. 2.18 metre boyunda olan 28 yaşındaki dev uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 15 mçata ortalama 7.9 dakika süre alırken 2.8 sayı, 1.2 ribaund ve Endesa’da ise 20 maçta 14.8 dakika ortalama ie 7.9 sayı, 3.3 ribaund istatistikleriyle katkı vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …