Güncel Haberler

Chet Holmgren: Her Şeyi Yapabilen 18 Yaşındaki Dev Uzun!

2021 NBA Draftı’nı Alperen Şengün’den dolayı heyecanla bekliyoruz elbette ama draftı beklerken daha şimdiden bir çok takımın iştahını kabartan bir isim daha var ki o da milli yıldızımız gibi henüz 18 yaşında!

Geçen hafta ABD’de gelenekselleşen Naisimith Liseler Arası En İyi Oyuncu Ödülü’nün bu yılki sahibi olan Minnesota Minnehaha Akademi forması giyen 2.16 boyundaki dev uzun Chet Holmgren‘den bahsediyoruz elbette.

Elbette boyuna nazaran henüz çok zayıf ve güçsüz üst seviyeler için ancak bu fiziğinin içinde bir oyun kurucunun beynine, yumuşak bileklerine ve saha görüşüne sahip kesinlikle. Sahada her şeyi yapabilen ve daha şimdiden ESPN tarafından 2021 draftının 1 numarası olarak gösterilen genç uzun, Yılın Oyuncusu Ödülü’nü aldıktan hemen sonra da nefis bir performans ortaya koydu ve NBA’de bile çok nadir görebileceğimiz quadro-double performansı ile flört etti. Holmgren bu maçta 21 sayı, 17 ribaund, 8 asist, 10 blok ile parmak ıssırtan bir performans ortaya koyarak ESPN’in tahminkerini de haklı çıkarmış oldu.

NBA seviyesindeki antremanlar ve ağırlık çalışmaları sonrası fiziğini geliştirmesiyle çıkacağı seviyeyi tahmin etmek, hayal etmek gerçekten güç. Çok özel bir yetenek ki özellikle şut mekaniği, dribbling ve pas becerileri nefis. Elbette yaşına göre ekstra olan fiziği ona ribaundlar ve bloklar konusunda çok önemli bir avantaj sağlıyor ama bir guardın özelliklerine sahip olması çok ender görülen bir durum. Ama asıl soru direkt NBA’e gitmeyi mi tercih edecek yoksa NCAA ile mi yola devam edecek. Gelen haberler NCAA’i tercih edip Gonzaga’da kariyerini sürdüreceği yönünde. Tabi drafta girmeye karar verirse hangi takım tarafından kaçıncı sıradan seçileceği ve sonrasında nasıl gelişim göstereceği de merak konusu olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Thunder, Pelicans’ı Son Nefeste Yenerek Seriye Galibiyetle Başladı

NBA Batı Konferansı çeyrek final serisi ilk maçında normal sezonu lider bitiren Oklaloma City Thunder, …