Güncel Haberler

Anadolu Efes Şov İsrail’de de Devam Etti!

Turkish Airlines Euroleague 23. hafta erteleme maçında İsrail’de Maccabi Tel Aviv‘e konuk olan temsilcimiz Anadolu Efes karşılaşmadan 66-90 gibi dominant bir skorla galip ayrılmayı başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes derecesini 19-10 yaptı ve 2. sıraya yükseldi. Maccabi ise 11-17 ile 14. sırada kaldı ve play-off yarışından bir adım daha uzaklaşmış oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 17-22
2.çeyrek: 31-47
3.çeyrek: 47-71
4.çeyrek: 66-90

Lacivert beyazlılarda Shane Larkin 20 sayı, 5-9 3sayı, 4 ribaund, 3 asist ile öne çıkarken, Vasilije Micic 15 sayı, 2-4 3sayı, 4 asist, Krunoslav Simon 10 sayı, 6 asist ve Tibor Pleiss 10 sayı, 3 ribaund, 3 blok ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Maccabi cephesinde ise Scottie Wilbekin 15 sayı, 3-9 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, Ante Zizic 14 sayı, 6 ribaund ve Tyler Dorsey 10 sayı, 2-6 3sayı, 2 ribaund ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes maça iyi başladı ve ilk bölümde neredeyse hiç boş dönmedi hücumlardan. Ancak sonrasında ikili oyunları efektif kullanmaya başlayan ev sahibi maça geç olmadan ortak oldu. Savunmayı sertleştiren temsilcimiz hücumda ise Dunston ile yakaladığı basit pozisyonları bitiremeyince farkı açamadık, ilk çeyreüği 22-17 ile önde tamamladık. İkinci çeyrekte ise kenardan gelen Anderson hücumdaki enerjisi ile fark yarattı. Ayrıca ikili oyunlarda Pleiss üzerinden ters eşleşmeleri yüksek yüzdeyle değerlendiren Anadolu Efes farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Pleiss savunmada da çemberi kararttı, Maccabi oyuncularını tam anlamıyla püskürttü ve temsilcimzi soyunma odasına 47-31’lik skorla rahat girdi.

Ev sahibi ikinci yarıya beklendiği gibi daha dirençli bir giriş yaptı. Koç Ataman’ın molasının ardından silkelenip kendisine gelen Efes, Larkin’in ilk sayıları ile küçük çaplı krizi atlattı. Larkin’in penetrelerini durdurabilmek adına çok faul yapan ve hakkını erkenden dolduran Maccabi karşısında çizgiye çokça gidip yüksek yüzdeli oynayan Efes, aynı zamanda Anderson, Beaubois, Larkin’den gelen üçlüklerle farkı açmaya devam etti ve son çeyreğe de 71-47 ile önde girdi. Son çeyrekte ise Maccabi artık direnç gösteremedi, tamamen havlu attılar. Son bölümde rotasyonu iyice genişleten temsilcimiz karşılaşmayı beklediğinden çok rahat bir şekilde kazandı.

Son dönemde tam anlamıyla alev almış olan temsilcimiz tıpkı yarım kalan 2019-20 sezonunda bu zamanlarda olduğu gibi yine hücumda fırtına gibi esmeye devam ediyor. Tüm silahlarından en yüksek verimi alan Anadolu Efes, bir kez daha gösterdi ki şampiyonluğu çok istiyor ve 8 maçlık galibiyet serisiyle birlikte de tüm rakiplerine net bir mesaj yolladı. Unutmadan, bu seride temsilcimiz rakiplerine ortalama 21 sayı fark attı!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2024 ING Türkiye Kupası’nda Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

ING Türkiye Kupası’nda oynanan çeyrek final maçlarının ardından yarı finale yükselen takımlar belli oldu. Ligin …