Güncel Haberler

Ataman: Savaşan Efes ruhu geri geldi

THY EuroLeague 7.hafta mücadelesinde sahasında Panathinaikos’u mağlup eden Anadolu Efes koçu Ergin Ataman maçtan sonra açıklamalarda bulundu:

“Maça mental olarak çok iyi başladık ve bugün maçın anahtarı bizim sahaya agresif bir oyun karakteri koymamızdı. İkinci yarı ilk yarı kadar agresif olmasak da ilk yarıdaki oyunumuzu korumayı başardık, onların hücumlarında Lojeski ve Langford gibi isimleri iyi savunduk. Panathinaikos her zaman maçtan kopmayan bir takım bunu son maçlarında da görmüştük. Micic ve Beaubois ile geçiş oyunlarında sayılar bulduk. 39 ribaunt ve 8 bloğumuz var. Bu gecenin en önemli sayılarından biri bizim blok sayımız, ne kadar istekli bir savunma yaptığımızı gösteriyor. Uzun süre sonra çok güçlü bir taraftar desteği aldık, bundan dolayı da çok memnunum. Ancak EuroLeague’de her maç farklı bir hikaye ve her maçta gücünüzü ortaya koymanız gerekiyor kazanmanız için.

Başarı için de destek çok önemli. Dün Twitter hesabımdan net bir açıklama yapmıştım, “Kazanacağız” diye. Takımımın ne kadar iyi durumda olduğunu gördüğüm için böyle bir açıklama yaptım, bugün de rakibimizi oyuna hiç dahil etmedik. Eski Efes ruhunu geri getirdik. Kazansak da kaybetsek de savaşan bir takım yarattık. O ruhu hem taraftara hem yönetime hem takıma geri getirdik. İleriye umutla bakıyoruz.

Şu anda tek hedefim Salı günkü Maccabi Tel Aviv maçı. Burada her maç zor, maçlar çok fazla mücadeleyle oynanıyor. Üst üste iç saha maçları oynayacağız, 4 maç ilerledikten sonra biraz daha yol almış oluruz diye düşünüyoruz.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …