Güncel Haberler

Anadolu Efes Sinan Erdem’de Şov Yaptı ve Panathinaikos’u 16 Sayı Farkla Devirdi!

Turkish Airlines Euroleague yedinci hafta maçında Yunanistan’ın Panatinaikos OPAP takımını konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 78-62 galip ayrıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da temsilcimiz 44-28 önde tamamladı.

Larkin’in olmadığı bir günde Beaubois ne kadar önemli ve değerli bir skorer olduğunu bir kez daha herkesin gözüne sokarken Dunston da enerjisi, savunmadaki müthiş direnci ve sertliği ile Pana uzunlarının artı potaya yaklaşan tüm oyuncuların kabusu oldu net olarak! Koç Ataman’ın formu, takımı üzerindeki hakimiyeti ve tüm parçalardan %100 fayda çıkarmasını da bir kez daha gözledik. Anadolu Efes bu sezon play-off’u çok istiyor ve bunun için şuanda kalite, mücadele ve tecrübe herşeye sahipler!

Karşılaşmaya Micic, Beaubois, Anderson, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes maçın ilk sayılarını Moerman’ın üçlüğü ile buldu. Bu bölümde bir üçlük de Micic’ten gelirken, üçüncü dakikayı takımımız 6-1 önde geçti. Açılışı yapan Moerman’ın isabetinin ardından Dunston’dan gelen şık smaç ile beşinci dakikadaki televizyon molasına 10-3’lük üstünlüğümüz ile girildi. Mola dönüşünde Dunston, bir basket daha bulurken, Micic’in faul çizgisindeki tek isabeti ile yedinci dakika 13-5 üstünlüğümüz ile geçildi. Beaubois’nın turnikesi ile sekizinci dakikada farkı çift hanelere çıkaran ekibimiz skoru 15-5’e getirdi. Kalan iki dakikalık bölümde Moerman’dan gelen dört sayı ilk 10 dakikanın skorunu belirledi: 19-11. İkinci periyoda Beaubois’nın turnikesi ile başlayan ekibimiz, Dunston’ın basketi ile 12. dakikada skoru 23-16’ya getirdi. Simon ve Motum’un isabetlerinin ardından Beaubois’dan gelen basket ile 13:30’da takımımız farkı 12 sayıya yükseltince konuk ekibin molası geldi: 30-18. Mola sonrasında Simon’dan gelen turnike ile 15. dakikaya 32-18’e getirdi. Rakip takımın isabetlerine beş sayı ile yanıt veren Beaubois, 16. dakikada skoru 37-24’e taşıdı. Dunston’ın müthiş bloğunu Beaubois, 17:20’de üç sayılık baskete çevirince fark da 16 sayıya yükseldi ve konuk ekip bir mola daha aldı: 40-24. Molanın ardından kalan süre içinde Pleiss ile dört sayı üreten temsilcimiz ilk yarı sonunda soyunma odasına 44-28 önde gitti.

İkinci yarıda temsilcimiz ilk 2:30 dakikada sayı bulamazken, 22:30’da skor 44-32’ye gelince coach Ergin Ataman mola aldı. Mola dönüşünde sayıyı Beaubois ile bulan ekibimiz, 23. dakikada skoru 46-32’ye getirdi. Moerman’ın şık asistini müthiş bir smaç ile baskete çeviren Dunston, 24. dakikada farkı yeniden 16 sayıya yükseltti: 48-32. Bir sonraki hücumumuzda bu kez asist Dunston’dan, basket Moerman’dan geldi: 50-35. 52. sayımız Micic’ten gelirken, Moerman ve Dunston’ın boyalı alandaki sayıları ile periyodun son dakikasına takımımız 58-44 önde girdi. Çeyreğin son saniyesinde pas arası yapan Micic, basketi de bulunca ekibimiz son periyoda 60-46 üstünlük ile girdi. Final çeyreğinde ilk basketimiz 34. dakikada Moerman’dan gelirken, skor da 62-49’a geldi. Dunston’ın smacı ile 35:30’da skor 64-51’e gelirken, Beaubois’nın basket faul pozisyonundan bulduğu üç sayı ile maçın son 3:10 dakikasına 13 sayı fark ile takımımız önde girdi: 67-54. Micic’in üçlüğü ve hemen ardından Dunston’dan gelen basket ile maçın son 1:30 dakikasında skor 72-56’ya geldi. Kalan 1:30 dakika içinde Beaubois ve Simon ile üçer sayı bulan Anadolu Efes, karşılaşmadan 78-62 galip ayrıldı.

 Öne çıkan performanslar;
Anadolu Efes: Rodrigue Beaubois (19 sayı, 5 ribaund, 3 asist) ve Adrien Moerman (17 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 2 topçalma)
Panathinaikos: DeShaun Thomas (11 sayı, 4 ribaund), James Gist (10 sayı, 5 ribaund, 2 topçalma) ve Nick Calathes (11 sayı, 2 ribaund, 8 asist, 2 topçalma)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …