Güncel Haberler

Barcelona Uzatmada Kazandı, Zalgiris’in İç Saha Kabusu Devam Ediyor!

THY Euroleague 7.hafta mücadelesinde Barcelona Litvanya’da konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı normal süresi 76-76 biten maçta 88-85 geçmeyi başardı. Bu sonuçla birlikte koç Jasikevicius ve öğrencilerinin Litvanya kabusu devam etti, Euroleague’de oynadıkları 4 iç saha maçından da galibiyet çıkaramadılar.

Barcelona maçın ilk dakikalarından itibaren rakibini kendi silahı ile vurdu ve pota altını Tomic ile çok iyi işleyerek ilk çeyreği 23-18 önde geçmeyi başardı. İkinci çeyrekte ise savunmada sertliği arttıran Barcelona, Zalgiris Kaunas’ın da boş atışları kaçırmasıyla birlikte devreye 39-34 önde girdi. İlk devrede ev sahibinin her yaklaştığı anda Barcelona’nın keskin nişancısı Kuric sahne aldı, üçlükleri ile takımını önde tuttu.

Üçüncü çeyrekte Zalgiris Kaunas benchten gelen enerjiyle rakibini yakaladı ancak Barcelona yine savunmada vidaları sıkarak ev sahibini geri püskürttü ve son çeyreğe 10 sayı farkla 60-50 önde girdiler. Son 3 dakikaya 9 sayı farkla önde giren koç Pesic’in öğrencileri bu kez Zalgiris’in sert savunması ile karşılaştılar. 2 dakika kala Zalgiris farkı 4 sayıya indirdi ve Wolters’ın kaptığı top sonrası farkı ikiye indirmesi ile maç alev aldı adeta. Barcelona uzun bir aradan sonra Heurtel ile skor buldu ve farkı tekrar 4 sayıya çıkardı. Ancak sonrasında Barcelona’ya sayı izni vermeyen Zalgiris Kaunas, White’ın sayıları ile 0-0’dan sonra ilk kez beraberliği yakaladı. Zalgiris maçı uzatmaya götürdüğü son bölümde 13-2’lik seri yakaladı.

Uzatma bölümünde ise Zalgiris Kaunas’ı yıkan isim taraftarların çok yakından tanıdığı bir isim Pangos oldu, üst üste bulduğu 5 sayı ile Barcelona’yı 7 sayı öne taşıdı. Ancak son bölümde Zalgiris’ın tam saha baskısı yine Barcelona’yı çok zorladı. Farkı 4 sayıya düşürdü ev sahibi ve Pangos’u da top kaybına zorladı. Fakat Wolters 22 saniye kala atışı değerlendiremeyince Barcelona galibiyetini ilan etti. 

Öne çıkan performanslar:
Zalgiris Kaunas: Brandon Davies (12 sayı, 4 ribaund, 2 asist), Nate Wolters (19 sayı, 6 asist, 2 ribaund), Aaron White (21 sayı, 8 ribaund)
Barcelona: Kevin Pangos (10 sayı, 5 asist), Jaka Blazic (11 sayı, 3 ribaund), Kyle Kuric (15 sayı, 5/6 üçlük), Thomas Heurtel (11 sayı, 3 asist), Ante Tomic (14 sayı, 5 ribaund, 3 asist)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …