Güncel Haberler

Banvit’in Gündeminde Uzun Transferi Var

Sezona istediği gibi başlayamayan Banvit, Marcus Thornton ve Stefan Bircevic ile yollarını ayırmış, sonrasında McKenzie Moore’u transfer ederek guard rotasyonundaki açığı kapatmıştı. Şimdide de hedefleri Bircevic’den boşalan uzun rotasyonuna bir hamle yapmak. Bunun için de listenin başına geçtiğimiz sezon Antalyaspor‘da izlediğimiz ve şuanda serbest olan C.J. Leslie‘yi almış durumdalar.

2.06 boyunda olan 1991 doğumlu uzun forvet, TBL’de 36 maçta görev alırken 18.6 sayı %32.1 3sayı (43/134) %57.2 serbestatış 8.7 ribaund 1.8 asist 1.0 blok 1.5 topçalma istatistikleri ile dikkat çekmişti.

North Carolina State mezunu olan Leslie, sonrasında şansını NBA ve G-League’de denemiş ama istediği kontratı kapamayınca ülkesinden ayrılmış ve Güney Kore ve Filipinler gibi düşük kalitedeki liglerde oynamıştı. Avrupa macerasına ise 2015’te İsrail’in Hapoel Eliat takımı ile başladı. Sonrasında sırasıyla AEK Larnaca (Kıbrıs), Georgia PRIME (Gürcistan)’da forma giymiş, tekrar G-League macerası yaşadıktan sonra da Antalya’ya gelmişti.

“Leslie, yüzü dönük potaya gidebilen ve dış şut tehditi olan bir uzun forvet. Tüm bunların yanında alçak postta da fiziksel temastan kaçmayan iyi bir pota altı bitiricisi. Banvit Perez’in yöneteceği ikili oyunlarda onu hem hareketli bir şekilde devrilirken bitirici olarak kullanabilir hem de dışarı açılarak savunmaların düzenini bozabilir dış şut tehditi ile. Hanesine yazılabilecek en önemli 3 eksi, savunmadaki direncinin ve basketbol IQ’sunun çok yüksek olmaması, fizikli uzunlara karşı alçak postta ince kalması bir de bu seviyeler için tecrübesiz bir isim olması. Banvit’te adaptasyon sorunu yaşamazsa, Bircevic’den daha faydalı olacağını düşünüyorum.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …