Güncel Haberler

Daçka, Anadolu Efes’i Jerrett’in Son Saniye Üçlüğü ile Devirdi!

Sinan Erdem’de oynanan TÜBAD Hazırlık turnuvası karşılaşmasında Darüşşafaka Tekfen, güçlü rakibi Anadolu Efes‘i Jerrett’ın son saniye üçlüğüyle 87-84 yenmeyi başardı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Maçın son bölümünde nefesleri kesen bir mücadele izletti takımlar bizlere. 49 saniye kala çizgiye giden Sinan, hata yapmadı ve Daçka’yı 82-80 öne geçirdi. 31 saniye kala Micic’den gelen üçlükle Efes 83-82 ile üstünlüğü ele geçirdi. 9 saniye kala bu kez çizgiye Luther gitti ve Daçka yeniden 84-83 ile öne geçti. 3 saniye kala faul çizgisine giden Dunston ilk atışını kaçırdı, ikincisini sayıya çevirdi ve skora 84-84 ile denge geldi. Daçka molasının ardından topu sırtı dönük zor pozisyonda alan Jerrett üçlük atıştan isabeti buldu. Bitime 2 saniye kala Simon’un uzaklardan gönderdiği üçlükten isabet çıkmayınca Daçka maçı 87-84 ile kazanmış oldu.

Daçka’da Ryan Luther 17 sayı (3-5 3sayı), 7 ribaund, Andrew Andrews 15 sayı, 4 asist, Sinan Güler 13 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Grant Jerrett 12 sayı (2-3 3sayı), 4 ribaund, 2 top çalma ile galibiyetin mimarları oldular.

Covid testini 48 saat yerine 72 saat önce yaptırdığı için koç Ataman’ın takımın başında benchte yer alamadığı Efes cephesinde ise Vasilije Micic 31 sayı (4-10 3sayı), 5 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ile yıldızlaşırken, Krunoslav Simon da 16 sayı, 7 ribaund, 5 asist ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu. Larkin sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …