Güncel Haberler

Karşıyaka’dan Ayrılan Bona’nın Yeni Rotası Belli Oldu

Pınar Karşıyaka‘dan ayrılan milli oyuncu Adem Bona‘nın yeni rotası netleşti.

Nijerya asıllı olan ve alt yapılarda milli takımımızın formasını giyen Adem Bona, kariyerine Birleşik Amerika’da devam etme kararı aldı.

ESPN’in haberine göre 17 yaşındaki milli oyuncu, gelecek 2 sezon ABD’de Prolific Prep School forması giyecek. Hem Nijerya hem de Türkiye pasaportu bulan atletik uzun 2018 ve 2019 yıllarında ülkemizin formasını alt yaş kategorilerinde terletmişti.

NBA Draftı’na 2023 yılında girebilecek olan Bona’nın öncesinde ise kariyerine G-League’de devam edeceği, bir ihtimal de tekrar Avrupa’ya dönebileceği gelen haberler arasında. Mevcut yetenkleri ile ABD’de olağan gelişimini sürdürürse NBA yolunun açık olduğunu söylüyor ESPN uzmanları.

Hatırlayacağınız üzere Karşıyaka’dan ayrılmasının ardından adı Beşiktaş ve Mega Bemax ile de anılmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …