Güncel Haberler

Ayakta Kalan Anadolu Efes Oldu…

Turkish Airlines Euroleague altıncı hafta maçında İspanya’nın Herbalife Gran Canaria takımı ile deplasmanda mücadele eden Anadolu Efes karşılaşmadan 94-90 galip ayrıldı. Gran Canaria Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısını ise temsicimiz 50-52 geride tamamladı. Saha zemininin kaygan olması nedeniyle maç öncesi antrenmanda Shane Larkin sakatlık yaşarken, maç esnasında da oyuncularımız defalarca kayarak yere düştü ve sakatlanma tehlikesi yaşadı.

Karşılaşmaya Micic, Beaubois, Anderson, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes maçın ilk sayılarını Anderson ve Dunston ikilisinin elinden buldu ve ilk dakikayı 5-0 önde geçti. Micic’in şık smacı ile ikinci dakika 7-2 üstünlüğümüz ile geçilirken, ev sahibi ekibin yedi sayısının ardından Anderson’un isabeti ile dördüncü dakika 9-9’luk skor ile geçildi. Beşinci dakikadaki televizyon molasına takımımız 9-14 geride girerken, mola dönüşünde Anderson, Dunston ve Simon’un sayıları ile ekibimiz sekizinci dakikada farkı tek sayıda tuttu: 20-21. Dunston ile sekizinci dakikayı takımımız 22-21 önde geçtikten sonra rakibin dört sayısına ekibimizde Micic iki isabetli serbest atış ile yanıt verince, takımımız ilk 10 dakikayı 24-25 geride tamamladı. İkinci periyoda Pleiss’ın basketi ile başlayan Anadolu Efes, 11. dakikada 26-25’lik skoru yakaladı. 13. dakikada skor 26-31’e gelince coach Ataman mola aldı. Mola dönüşünde Micic ile beş sayılık bir seri bulan ekibimiz, 13:30’da skoru 31-32’ye getirdi. Motum ve Beaubois’nın sayılarının ardından ekibimiz 15:30’da 36-35’lik skor ile öne geçti. Bu bölümde rakip takım bulduğu sayılar ile skorda öne geçerken, Micic ve Motum ile skora tutunan ekibimiz, Simon’un son saniye turnikesi ile farkı iki sayıya indirdi ve ilk yarıyı 50-52 geride tamamladı.

İkinci yarıda takımımızda perdeyi bulduğu beş sayı Beaubois açarken, 21. dakikada takımımız 55-52 öne geçti. Rakip takımın sayılarının ardından Anderson skoru 57-59’a getirirken, 24:30’da skor 57-65’e gelince coach Ergin Ataman mola aldı. Mola sonrasında Simon’un üçlüğü ile fark beş sayıya indi: 60-65. Bu bölümde sık sık faul çizgisine giden oyuncularımız Anderson, Dunston ve Simon’un isabetleri ile 27. dakikayı 64-67 geride geçti. Periyodun son dakikasında Dunston ile iki ve Pleiss ile de bir şık smaç basket bulan ekibimiz son çeyreğe 70-73 geride girdi. Final periyodunda ilk basketimiz Pleiss’tan gelirken, fark da bir sayıya indi: 72-73. 31:40’ta skor 72-80’e gelince coach Ataman’ın molası geldi. Molanın ardından basket faul pozisyonundan üç sayı bulan Simon, 32. dakikada skoru 75-80’e getirdi. 32:45’te pas arası yapıp smacı bulan Moerman, farkı üç sayıya indirdi: 77-80. 35. dakikada skor 77-87’ye gelirken, Beaubois ve Pleiss’tan gelen dörder sayı ile maçın son 2:30 dakikasında takımımız farkı üçe indirdi: 85-88. Faul çizgisinde iki isabet bulan Simon son 1:40’ta farkı bir sayıya indirirken, Pleiss’ın turnikesi ile son dakikaya 89-90’lık skor ile girildi. Simon’un üçlüğü ile son 27 saniyede takımımız 92-90 öne geçerken, Micic de faul çizgisinde iki isabet buldu ve Anadolu Efes karşılaşmadan 94-90 galip ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …