Güncel Haberler

CSKA Müthiş Bir Geri Dönüş Yaptı ve Milano’dan Galibiyet Çıkardı

Euroleague 6.hafta mücadelesinde Olimpia Milano en büyük şampiyonluk adaylarından biri olan CSKA Moskova‘yı ağırladı. İtalyan ekibi maçın büyük bir bölümünü dengede hatta önde de götürdü ama son çeyrekle beraber vitesi yükselten CSKA karşısında direnemediler ve Rus ekibi 90-85’lik skorla kazanarak namağlup ünvanını sürdürdü.

CSKA maça tam da istediği gibi başladı ve 7-0’lık seri yakaladılar. Ama Milano heme reaksiyon göstererek savunmayı sertleştirdi ve ilk çeyreği 21 -16 önde kapattılar. İkinci çeyrekte skor üstünlüğü karşılıklı el değiştirdi ve denge bozulmadı, devreye de ev sahibinin 41-40 üstünlüğü ile girildi.

Milano 3.çeyrekte iyi bir oyun sergiledi, özellikle Micov’un hem organizsayona verdiği katkı hem de skora verdiği katkı ile Milano farkı 13 sayıya kadar da çıkardı. Ancak CSKA iki yıldızı Higgins ve De Colo ile hemen karşılık vererek tekrar düşürdü ve son çeyreğe CSKA 3 sayı geride, 63-66 girdi. Son çeyreğe de kararlı ve agresif başlayan taraf Rus ekibi oldu, 14-5’lik seri ile 6 sayı ile öne geçtiler ve sonrasında savunmada vidaları sıkan CSKA karşısında Milano da çare bulamayınca maçın sonucu 90-85 CSKA lehine sonuçlandı.

CSKA adına Cory Higgins (23 sayı 2 ribaund 2 asist 2 topçalma) yıldızlaşırken, Nando De Colo (18 sayı 4/7 3sayı 4 ribaund 4 asist) ve Will Clyburn da (14 sayı 4 ribaund) onun en önemli destekçileri oldular.

Milano cephesinde ise eski Galatasaray Vladimir Micov (24 sayı 3 ribaund 4 asist)\ Arturas Gudaitis (16 sayı 7 ribaund 2 blok) ve Mike James’in (16 sayı 6 ribaund 12 asist 2 topçalma) performansları galibiyet için yeterli olmadı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …