Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen Almanya’da Darmadağan Oldu

Darüşşafaka Tekfen, Turkish Airlines Euroleague’deki beşinci maçında Audi Dome’da Bayern Munich’e konuk oldu. Sahadan galip ayrılan taraf 116-70’lik skor ile ev sahibi ekip oldu.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen Ray McCallum, Markel Brown, Stanton Kidd, Micheal Eric ve Jeremy Evans beşiyle başlarken Alman temsilcisi ise Devin Booker, Danilo Barthel, Nihad Dedovic, Vladimir Lucic ve Stefan Jovic beşini tercih etti.

Karşılaşmaya iki takım da hücumda etkili başladı. Takımımızda dengeli bir skor dağılımı olurken ev sahibinde Devin Booker hücumda öne çıkan isim oldu. Televizyon molasına Bayern Munich 13-9 önde girdi. Moladan karşılıklı basketler dönüldü, oyuna benchten giren Berk Demir hem savunmada hem de hücumda etkili oldu. Çeyreği Alman ekibi 21-17 önde kapattı.

İkinci çeyreğe dışarıdan çok yüksek bir yüzdeyle başlayan Bayern Munich 10-0’lık bir seri yakalayarak bir anda 14 sayı öne geçince koçumuz Ahmet Çakı mola almak zorunda kaldı. Moladan sonra ekibimiz hücumda toparlansa da el üstü şutlar sokmaya devam eden rakibimiz üstünlüğünü korudu. Bu bölümde ekibimizde Jeremy Evans içeriden çok etkili oldu. Soyunma odasına ev sahibi ekip soyunma odasına 54-35 önde girdi.

İkinci yarıya da top kayıplarıyla başlayan Daçka savunmada yine rakibini durdurmakta zorlandı. Farkın 30’a çıkması sonrası Ahmet Çakı bir mola alarak takımımızı toparlamaya çalıştı. Alınan molalar farkın azalması için bir türlü etkili olmayınca son çeyreğe temsilcimiz 87-50 geride girdi.

Son çeyreğe büyük bir farkla geride girmesine rağmen istekli başlayan Daçka farkı biraz da olsun azaltmaya ve moral bulmaya çalıştı. Bu isteğe rağmen özgüveni iyice yükselen Bayern Munich yüksek yüzdeyle üçlük atmayı sürdürünce Daçka’mız maçtan 116-70 mağlup ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …