Güncel Haberler

Burak Gören, Yeni Telekom’u Anlattı

Yeni sezon öncesi yaptığı transfer hamleleri ile dikkatleri üstüne çeken ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom‘un başarılı koçu Burak Gören, Basketfaul’ün sorularını yanıtladı.

İşte Gören ile yapılan söyleşinin satır başları:

  • Türk Telekom’un başarıları, transfer sezonunda bizim için avantaj oldu. Yaşanan sürecin de etkisiyle birçok iyi oyuncuyu uygun maliyetlerle transfer ettik. Sadece yabancılar değil, teknik ekibin titiz çalışmasıyla Türk oyuncularda da nokta atışları yaptık. Bütçemizin öngördüğünden daha potansiyelli bir kadro kurduk.
  • Pandemden en çok zarar gören takımlardan biri olduk. Yakaladığımız ritm ile ligde ilk 6’ya girme şansımız büyüktü. Şampiyonlar Ligi’nde de çok iyi noktadaydık. Büyül ivme kazanmıştık. FIBA Şampiyonlar Ligi Final 8’e büyük ümitlerle gideceğiz. Önümüzdeki 45 günü çok iyi değerlendirip kupa hayalimizi gerçekleştirmeye çalışacağız. Ankara’ya bir Avrupa Şampiyonluğu getirmek istiyoruz.
  • Çok pozisyonu oynayan oyuncuların önemi arttı. Kadroyu kurarken buna dikkat gösterdik. Uzun yıllar Campbell gibi saf oyun kurucu ile oynamışken bu sezon Can, Kamar, Ennis gibi 1-2 oynayanları aldık. Topa yön verebilecek çok oyuncumuz var. Campbell’ı son ana kadar düşündük ama Tyler Ennis ile birlikte oynayabilecek başka bir tercihe gittik.
  • Euroleague size’nda bir kadromuz var. 1 ve 3 numara size’ından yara almıştık, üst seviyeye gidebilmek için daha farklı bir yapılanma yaptık.
  • Telekom’da bir koçun dördüncü senesine başlaması çok önemli. Bu benim de sorumluluklarımı artırıyor. 3 sene önce Anadolu’da zor deplasmanlara giderken şimdi farklı bir konuma geldik.
  • Seyirci adedimiz çok arttı. Küçük salondan büyük salona gelip doldurmaya başladık. Her zaman başarıya açım ve bu ruhu oyunculara da vermeye çalışıyorum.
  • Geçen sene ligin ilk yarısında kötü bir dönem geçirdik ama Avrupa’da iyiydik. Ligde de bu süreci atlatmasını bildik. Kadroda iki kulvarda mücadele etmek zaman zaman bizi zorladı. Bu sezon kırılganlık yaşamadan iki kulvarda da iyi mücadele edeceğimizi düşünüyorum.
  • Türkiye Ligi yaşanan pandemiye rağmen değerini korudu. Bu kadar sıkıntı yaşanırken takımlar iyi kadrolar kurdular.
  • Kadromuzda Milli takımın geniş havuzunda bulunabilecek yerli oyuncularımız var. Gençlerden de büyük beklentilerim var. Büyük çıkış gösterebilecek gençlere sahibiz.
  • Altyapıda da Türk Telekom’u hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Bu amaçla Öndr Külçebaş altyapı koordinatörlüğüne getirildi. A Takım dışında da yapmamız gereken şeyleri yapmamız gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …