Güncel Haberler

Jan Vesely, FB TV’ye Samimi Açıklamalarda Bulundu!

Fenerbahçe Beko‘nun Çek yıldızı Jan Vesely, takımın Topuk Yaylası tesislerinden devam eden çalışmaları esnasında kulüp televizyonunun Kamp Günlüğü isimli programına konuk oldu.

Tecrübeli uzunun açıklamalarından satı başları şu şekilde:

TAKIM OLARAK BURADA OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM

Sözlerine Topuk Yaylası kampını değerlendirerek sözlerine başlayan Jan Vesely, “Takım olarak burada olmaktan dolayı çok memnunum, çok mutluyum. Çünkü burada yeni bir takım olarak vakit geçirebiliyoruz. Aynı zamanda hava şartları olarak da İstanbul kadar sıcak değil, bu da ciddi bir avantaj. Çünkü havanın da etkisiyle daha rahat antrenman yapabiliyoruz. İşimize konsantreyiz. Burada izole bir ortam var. Verdiğimiz uzun aranın ardından burada kafamızı tamamen işimize odaklayıp idmanlarımızı yapabiliyoruz. İstanbul’a döndüğümüzde de aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

BİRÇOK SPORU YAPMAKTAN KEYİF ALIYORUM, FUTBOL DA ONLARDAN BİRİ

Kamp yaptıkları Topuk Yaylası tesislerinde, takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ve takım malzemecisi Erkan Karaca ile futbol oynarkenki görüntülerinin sosyal medyada oldukça ilgi görmesini ise, “Buraya geleceğimizi öğrendiğimiz andan itibaren ilk planladığımız şeylerden bir tanesi de buydu. Topuk Yaylası Tesislerimize, 4 sene önce gelmiştik ve futbol oynamıştık. Melih ile buraya geleceğimizin haberini aldığımız anda bunun planını yaptık. İdmandan sonrada yaklaşık 30 dakikamız vardı ve hemen topu alıp sahaya koştuk. Ben, birçok sporu yapmaktan keyif alıyorum, futbol da onlardan biri. Onun için keyifliydi. Melih için de şunu söyleyebilirim; yarı futbolcu gibi. Onun yetenekleri çok fazla.” şeklinde değerlendirdi.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla ilgili de konuşan Vesely, “Aslında İstanbul’da yemek stoklayan kişilerden biriyim çünkü o dönemde kimse ne olacağını bilmiyordu. Buna göre hareket etmeye çalıştık. Ailem Çek Cumhuriyeti’nde ve Sırbistan’da, onlarla sürekli iletişim halindeydik. Çekya’da tedbirler daha erken alınmıştı. Türkiye ve Sırbistan’a göre sokağa çıkma kısıtlaması daha erken başlamıştı ve ailemle sürekli konuşuyordum. Biz de İstanbul’da olduğumuz süre boyunca evde kalmaya özen gösterdik. Yaklaşık 2,5-3 ay zorunluluk dışında hiç evden çıkmadık. Market ya da eczane alışverişi dışında hep evdeydik. Tabii ki standart tedbirlerimizi de aldık, maske ve eldiven taktık, dezenfektan kullandık. O dönemi mümkün olan en yoğun tedbirlerle geçirmeye gayret ettik.” şeklinde konuştu.

LİGLER İÇİN VERİLEN KARAR KESİNLİKLE DESTEKLEDİĞİM BİR KARARDI

Ligler için verilen iptal kararına ilişkin de kısa bir değerlendirmede bulunan Jan Vesely, “Ligler için verilen karar kesinlikle desteklediğim bir karardı. Tabii ki daha erken alınabilirdi ama çok fazla detay var ve bunu da anlayabiliyorum. Karar verilmesi gereken çok konu var. Onun için zamanlamayı da anlayabiliyorum. Eğer sezon devam ederse diye tüm oyuncu grubu olarak hazır kalmaya çalıştık. Hazır kalabilme adına elimizden geleni yaptık ama olabilecek en iyi karardı. O sezonu durdurup yeni sezonda tüm tedbirlerin alınmış ya da pandeminin yavaşlamış bir şekilde sezonun devam edebilmesi en ideal durumdu.” dedi.

PLANLAMA YAPMANIN ÇOK KOLAY OLMADIĞI BİR YAZ DÖNEMİ OLDU

Yaz döneminin her zamankinden farklı geçtiğini söyleyen Vesely “Açıkçası beklenmedik bir yaz oldu. Planlama yapmanın çok kolay olmadığı bir yazdı. Her yaz döneminde planları hayata geçirmeye çalışıyorsun ama bu yaz onlardan biri değildi. Sezon iptal edilir edilmez Çek Cumhuriyeti’ne ailemin yanına gittim, oğlumla da vakit geçirmelerini sağlamak için ilk bölümünü orada geçirdim. Ardından Atina’ya bir arkadaşımızın yanına geçtim. Bir süre de orada kaldık” “ ifadelerini kullandı.

Jan Vesely, Türkiye tatilini ise şu şekilde özetledi: “Belgrad’a gitmeyi planlıyorduk ama Belgrad’daki ortam ve durum çok güvenli değildi. Onun için Türkiye’ye gelmeyi ve burada vakit geçirmeyi tercih ettik. Bu sayede erken bir dönemde idman da yapmaya başladım. O dönemde, süreçte kendimize kısa bir süre yaratıp Türkiye’de de tatil yaptık. Türkiye’de de vakit geçirme şansı bulduk.”

Jan Vesely, Fenerbahçe Beko’nun eski Başantrenörü Zeljko Obradovic’in ayırılış sürecini ise “Herkes için sürpriz bir karardı, sürpriz bir gelişme oldu ama onu anlayışla karşıladığımı söylemem gerekiyor. Çünkü son sezonlar kolay değildi. Belki yoruldu, yorgunluk hissetti dolaysıyla bunu anlayışla karşılamamız gerekiyordu. Kararın hemen sonrasında konuştuk. Burada söylediğimi söyledim, anlayışla karşıladığımı ve onun için koçluk kariyerinin sona ermediğini, bir gün tekrar görüşeceğimi düşündüğümü ilettim. Hepimiz insanız. Bazen soluklanmaya ara verip bir şeyleri gözden geçirmeye ihtiyacımız olabiliyor.” şeklinde değerlendirdi.

BİZİM İÇİN ŞU AN TAKIM OLARAK YENİ BİR BAŞLANGIÇ VAR, BEN DE ONA KONSANTREYİM

Fenerbahçe Beko’dan ayrılan eski takım arkadaşlarıyla ilgili Vesely, “Tabii ki üzgünüm. Ama az önce söylediğim gibi bu tip kararları anlayışla karşılamamız gerekiyor. Hepimiz profesyonel basketbolcularız. 15 sene, bir kısmımız 20 sene bu işi yapabiliyor. Her dönem belli isteklerimize göre kararlar almaya ve bunları en akıllı şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kesinlikle onları anlıyorum, saygı duyuyorum. Aramızda bir kızgınlık ya da farklı bir duygu yok. Onlara en iyisini diliyorum. Arkadaşız ve bundan sonra da arkadaş kalmaya devam edeceğiz. Bizim için şu an takım olarak yeni bir başlangıç var, ben de ona konsantreyim.” değerlendirmesini yaptı.

Takım Menajeri Cenk Renda’nın Fenerbahçe TV’ye verdiği bir röportajda kendisinden övgü dolu sözlerle bahsettiği hatırlatıldığında ise Jan Vesely, “Öncelikle Cenk Renda’ya teşekkür ederim hem sözleri hem de üzerimde kurduğu baskı için.” dedi.

ŞU ANDA DA KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM

Sezon öncesi hazırlıklarıyla ilgili ise Jan Vesely, “Takım olarak çok fazla yeni oyuncumuz var. Saha içi ve saha dışında birbirimizi tanımaya ihtiyacımız var. Bunun için de zaman gerekiyor. Ama bu yolda hazırlıklara erken başladık. Burada da onun bir parçasını geçiriyoruz. Ben de kendi adıma hem fiziksel hem de mental olarak hazırlanabilmek için erken başladım. Çünkü bu kadar uzun bir aranın ardından sıfır başlamak istemiyordum. Erken çalışmaya başlamamın nedeni buydu. Karantina döneminde vücudumla ve geçmiş dönemde sakatlığımla ilgilenme şansı buldum çünkü geçmiş dönemde böyle bir vaktim yoktu. Şu anda da kendimi çok iyi hissediyorum.” şeklinde konuştu.

BAŞANTRENÖRÜMÜZ IGOR KOKOSKOVA’LA İLGİLİ HARİKA ŞEYLER DUYUYORDUM

Takımımızın yeni Başantrenörü Igor Kokoskov ve yeni sezon takımın oynayacağı basketbolla ilgili Vesely, “Daha önce Igor’la tanışmamıştım, konuşmamıştım ama onunla ilgili sadece harika şeyler duyuyordum. Hem harika bir insan hem de harika bir koç. Bu dönem hem onun için hem de bizim için bir meydan okuma olacak. Biz birlikteyiz. O başarılı olursa biz başarılı olacağız. Dolayısıyla ona yardımcı olmamız gerekiyor, Avrupa’ya uyumuna yardımcı olmamız gerekiyor. Melih’in de dediği gibi teknik tarafta da daha hızlı bir basketbol oynayacağız. Belki Zeljko Obradovic’in döneminden farklı bir basketbol olacak. Burada eskilere, bana, Melih’e, Ahmet’e uyum döneminde fazlaca rol düşecek. Ama günün sonunda daha hızlı basketbol oynayacağız. Ben de kişisel olarak bunu merakla bekliyorum. Yeni çalışmalara başladık, 5’e 5’lere başladık. Hepsi daha iyi olacak, üzerine koya koya gideceğiz.” diye konuştu.

Son olarak Covid-19 salgınıyla ilgili alınması gereken tedbirleri hatırlatan Vesely, salgının gelecek sezona nasıl etki edebileceğini ise şu sözlerle değerlendirdi: “Tedbirlerle ilgili her zaman maske takmak, dezenfektan kullanmak, çok zorda kalmadığımız sürece bir şeye dokunmaktan kaçınmak, sosyal mesafeye dikkat etmek… Benim ailemden beklediklerim bunlar. Bunlardan farklı pek söyleyecek bir şey yok. Birkaç ay daha bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Umarım birkaç ayla sınırlı kalır. Sezonun devam edip etmeyeceği konusunda ise biz oyuncuların doğrudan kararı olmayacak. Biz sezon oynanacakmış gibi hazırlanacağız, sonrasını göreceğiz. Kolay değil. Her gün farklı bir ülkede farklı şeyler çıkabiliyor. Çok da tahmin edilebilir bir ortam değil. Biz hazırlanacağız, geri kalanını hep birlikte göreceğiz.”

Kaynak: Fenerbahçe Beko Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …