Güncel Haberler

Ulanovas: “Biz Basketbolcular Olarak Her Zaman Yeni Bir Macera İsteriz.”

Fenerbahçe Beko‘nun bu yaz kadrosuna kattığı yeni isimlerden Edgaras Ulanovas, Topuk Yaylası tesislerinde düzenlenen kamp esnasında kulüp televizyonuna detaylı açıklamalarda bulundu.

Litvanyalı forvet, Fenerbahçe Beko çatısı altında verdiği ilk röportajda samimi açıklamalarda bulundu:

FENERBAHÇE BEKO GİBİ BİR TAKIMDAN TEKLİF ALMAK HARİKAYDI

İlk olarak Fenerbahçe Beko’ya olan transfer sürecini değerlendiren Edgaras Ulanovas, “Fenerbahçe Beko gibi bir takımdan teklif almak harikaydı. Kariyerim açısından benim hayır diyemeyeceğim bir teklifti. Fenerbahçe’nin tarihinin biliyorum, özellikle de son yıllarda koyduğu hedefler ve bunlara ulaşma potansiyelini, başarısını biliyorum. Böyle bir takımdan ilgi duyulması, ilgi gelmesi beni çok mutlu etmişti. Açıkçası çok da uzun bir süreç olmadı; menajerimle, ailemle ve koçla konuştuk. Aynı zamanda Fenerbahçe taraftarından çok sayıda mesaj aldım. Takım arkadaşlarımdan çok fazla mesaj geldi. Fenerbahçe ailesinin ne kadar büyük olduğunu biliyorum ve bu süreçte de bunu tekrardan görmüş oldum.” dedi.

BİZ BASKETBOLCULAR OLARAK HER ZAMAN YENİ BİR MACERA İSTERİZ

Edgaras Ulanovas, ilk defa Litvanya’nın dışında farklı bir ülkede basketbol oynayacak olmasına ilişkinse, “Öncelikle burayla ilgili söyleyebileceğim şey trafik(Gülerek). Litvanya’da böyle bir trafiğimiz yoktu tabii. İstanbul’da trafik ile tanışmış oldum. Tabii ki bu benim için yeni bir meydan okuma, yeni bir macera ama biz basketbolcular olarak her zaman bunları isteriz. İstanbul’a döndüğümde her şeyi ayarlayacağız. Bu konuda organizasyonun bana yardım edeceğini biliyorum. Ailemi de buraya getirmek istiyorum. Düzenimizi kuracağız. Benim burada olduğum kısa sürede gördüğüm en önemli şeylerden biri de iyi insanlar! Birçok iyi insanla tanışma şansı buldum. Çok iyi tesislerimiz var. Hem Topuk Yaylası Tesisleri hem de İstanbul’daki Ülker Spor ve Etkinlik Salonu bahsedebiliriz. Her şeyin benim için iyi olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE İÇİN GURUR DUYULACAK BİR TESİS

Takımımızın kamp yaptığı Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylası Tesislerimizden de övgüyle bahseden Ulanovas, “Harika bir tesis, harika bir doğa. Dediğiniz gibi yapacak çok şey var. Ben aslında futbolu da çok seviyorum. Burada çok güzel sahalar var ve bunları da görmek oldukça güzel. Basketbol idmanları için buradayız ama gerçekten burada güzel sahalar olduğunu biliyorum, görüyorum. Fenerbahçe için gurur duyulacak bir tesis. Oyuncuların da buraya tekrar tekrara gelmek isteyecekleri bir tesis.” şeklinde bir açıklama yaptı.

İKİ TARAFIN TARAFTARI DA BASKETBOLU ÇOK SEVİYOR

İstanbul ve Kaunas(Litvanya) gibi iki önemli şehrin basketbol iklimi olarak da fazlasıyla benzerlik gösterdiğine dikkat çeken başarılı basketbolcu, “Benim ülkemde basketbol 1 numara ama Kaunas ve İstanbul arasında benzerlikler olduğunu düşünüyorum. İki tarafın taraftarı da basketbolu çok seviyor. Kaybetseniz de arkanızdalar. Bu oyuncular için çok önemli bir hissiyat. Her zaman arkanızda koşulsuz bir destek bulabiliyorsunuz. Hem Kaunas hem de İstanbul’da bunu yaşayabiliyorsunuz. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynadığım dönemlerde de çok güzel anılarım var. Oraya hep rakip olarak geldim ama taraftarların maçın başlamasından dakikalar, saatler önce girdiğini, ısınma bölümünde size yaklaşıp sorular sormaya hatta ve hatta fotoğraf çektirmeye çalıştıklarını görüyordum. Bu, rakip olarak gittiğiniz yerde insanların size böyle yaklaşması aslında basketbolu, sporu ne kadar çok sevdiklerini ve spora nasıl baktıklarını gösteriyor.” dedi.

KOÇ, NE İSTEDİĞİNİ VE BİZDEN NE BEKLEDİĞİNİ ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE İFADE EDİYOR

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Igor Kokoskov’la ilgili de görüşlerini paylaşan Edgaras Ulanovas, “İlk izlenimim harika! Transferim dönemimde de telefonda konuşmuştuk. Her şeyden önce iletişimi çok iyi olan bir koç. Birlikte antrenmanlara da başladık. Ne istediğini, bizden ne beklediğini çok iyi bir şekilde ifade ediyor. Onun, sizden beklentisini çok rahat bir şekilde anlayabiliyorsunuz. Çok iyi bir koç olduğunu biliyorum. Zaten hem NBA’de hem de Slovenya Milli Takımıyla Avrupa tecrübesi var. Onun çok iyi bir koç olduğunu ve Fenerbahçe Beko için çok iyi bir karar olduğunu biliyoruz.” dedi.

Zalgiris Kaunas’ta forma giydiği dönemde koçluğunu yapan ve bir dönem Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın da formasını giymiş Šarūnas Jasikevičius hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Ulanovas, “Onun için mutluyum. Aslında onun ayrılığı nedeniyle Litvanya’da herkes çok mutsuz ama Barcelona ile çok özel bir bağı vardı. Daha önce orada oynamıştı. Bu ayrılık er ya da geç olacaktı. Oraya gitmeyi istiyordu, hayal ediyordu. Ona şans diliyorum, söylemek istediğim tek şey bu. Hayatta bazen bazı kararlar alırsınız ve bu bir kısım insanı mutlu ederken bir kısım insanı etmez. Ama ona şans diliyorum, çok başarılı olacağına inanıyorum.” şeklindeki açıklamasıyla eski koçuna da başarı dileklerini iletmiş oldu.

FENERBAHÇE BEKO’YA GELDİĞİM ANDAN BU YANA DESTEK İNANILMAZDI

Litvanyalı basketbolcu, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“İlk olarak taraftarlarımızın salona gelebilmelerini diliyorum, çünkü ne olacağını bilmiyoruz. Şu an çok kolay bir durum değil Onların salonumuzda olmaları en büyük dileğim. Fenerbahçe Beko’ya geldiğim andan bu yana destek inanılmazdı. Biz, yeni bir takımız. Bir an evvel bir araya gelip elimizden gelenin en iyisini vermeye ve taraftarla aramızda bir bağ kurmaya çalışacağız. Bunun için çalışıyoruz. Onu yapabildiğimizde onlara en iyisini yaşatacağımıza inanıyoruz.”

Kaynak: Fenerbahçe Spor Kulübü Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …