Güncel Haberler

RESMİ: Telekom ve Daçka’nın Rakiplerinden Brindisi, Willis Hamlesini Duyurdu

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcilerimiz Türk Telekom ve Darüşşafaka Tekfen ile beraber C grubunda mücadele edecek olan Brindisi, pota altı rotasyonuna önemli bir takviye yaptı.

Bu sezon Ratiopharm Ulm forması izlediğimiz Derek Willis ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

2.06 metre boyunda olan 25 yaşındaki uzun forvet, bu sezon BBL’de 28 maçta ortalama 18.5 dakika süre alırken 8.6 sayı, %37.5 3sayı, 5.2 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile takımının yarı finale kadar yükselmesine önemli katkıda bulunmuştu. EuroCup sahnesinde ise 9 maçta ortalama 21.7 dakika sahada kalırken 10.4 sayı, %57.1 3sayı, 5.4 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Kentucky gibi ekol bir NCAA takımında, efsane koçlardan Calipari’nin tedrisatından geçmiş olan Willis 2.06 metre boyunda olmasına rağmen neredeyse bir kanat oyuncusu gibi verimli bir şekilde penetre edebilen, dış şut yüzdesi bir çok guarda göre daha yüksek olan ama buna karşın ribaundlar konusunda da savaşçı kimliği ile çok faydalı olan bir 4 numara. Özetle günümüz basketbolunda çok değerli olan mobil ve dış şut tehditi yüksek uzun forvetlerin genç temsilcilerinden biri. Ulm’dan sonra şimdi Brindisi ile bu kez Şampiyonlar Ligi platformununda kendisini gösterecek. Savunmadaki çalışkanlığı ve enerjisini de arttıran Willis, yeni sezonda dikkatle izleyeceğim, sınıf atlamasını beklediğim isimlerden biri olacak.

Keşke EuroCup ya da Şampiyonlar Ligi temsilcilerimizinden biri onunla ilgilenip ikna edebilseydi, KAÇAN BALIK

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …