Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka’nın Rakibi Bamberg’den Kanat Takviyesi

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi D grubunda temsilcimiz Pınar Karşıyaka’nın rakiplerinden biri olacak Brose Bamberg, kanat rotasyonuna takviye yaptı.

Bu sezon Alba Berlin forması ile zaman zaman iyi performanslara imza atan Kenneth Ogbe ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını açıkladılar.

1.98 metre boyunda olan 25 yaşındaki kanat oyuncusu bu sezon Almanya easyCredit BBL’de 25 maçta ortalama 10.4 dakika süre alırken 4.3 sayı, 2.1 ribaund ile takımın şampiyonluğa ulaşmasına yardımcı olmuştu. Özellikle yarı final serisi ikinci maçında Oldenburg karşısında sergilediği 16 sayı, 5 ribaund, 5 asistlik performansı ile dikkatleri üstüne çekmişti. Euroleague’de ise 17 maçta ortalama 8.5 dakika süre alırken 2.6 sayı, 1.3 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Takımın yeni koç Roijakkers’in de belirttiği üzere atletizmi, güçlü fiziği ve uzun kolları ile yeni sezonda takımın en önemli savunma silahlarından biri olacak. Yeniden yapılanan Bamberg’de süreleri ve sorumluluğu artacağı gibi Alba’daki geniş kanat rotasyonunda bulamadığı top kullanma fırsatlarını da burada daha çok bulacağını, hücumdaki potansiyelini, enerjisini de daha fazla sahaya yansıtabileceğini düşünüyorum. Bamberg’de kendisine gelen fırsatları iyi değerlendirir ve gelişimini sürdürürse onu önümüzdeki sezonlarda Euroleague sahnesinde tekrar ama bu kez sabit ve değerli bir rol oyuncusu olarak görebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bayern, Bamberg’i Farklı Geçerek Final Biletini Kaptı

Munich’de BMW Park’da düzenlenen Almanya Kupası dörtlü final organizasyonu yarı final maçında FC Bayer Munich, …