Güncel Haberler

Olympiakos ve Baskonia, Serbest Kalması Beklenen Brooks ile İlgileniyor

Yeni sezon öncesi 4 numara rotasyonuna takviye yapmak isteyen Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olympiakos ve Kirolbet Baskonia, aynı ismi gündemlerine almış durumdalar.

Haziran sonunda Olimpia Milano ile kontratı sona erecek olan Jeff Brooks ile 2 ekip de ilgileniyorlar.

İtalyan pasapotu da bulunan 31 yaşında olan 2.03 metre boyundaki Brooks, sezon askıya alınana kadar Serie A’da 16 maçta ortalama 22.3 dakika süre alırken 6.5 sayı, 5.6 ribaund ve Euroleague sahnesinde ise 19 maçta ortalama 20.0 dakika saha kalırken 4.3 sayı, 4.6 ribaund istatistikleri ile beklentilerin altında kalmıştı.

Brooks aslında topu yere vurabilen, dış şut tehditi olan ve ribaundlara da ciddi katkı veren bir uzun forvet. Atletik özellikleri ve enerjisi sayesinde savunmada da iyi işler çıkarıyor. Ancak koç Messina’nın sisteminde özellikle hücumda beklentilerin altında kaldı, pas trafiği ve sistem ona uygun değildi. Baskonia ve Olympiakos’da daha faydalı olacaktır. Zaten artık takımın ana rotasyon oyuncusu olarak düşünülmüyor, Olympiakos’da Printezis ve Baskonia’da Shengelia’yı dinlendirmek, benchten getireceği enerji artı ters eşleşmelerle skor gücü ve ribaundlara katkı vermesi için düşünülüyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …