Güncel Haberler

Darüşşafaka, Bilbao ve Lietuvos Rytas EuroCup’dan Ayrılıp FIBA Şampiyonlar Ligi’ne Katıldılar!

7DAYS EuroCup 3 takımın birden organizasyondan ayrılmasıyla ciddi bir yara almış durumda.

Hatırlayacağınız üzere sizlerle geçtiğimiz günlerde FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin önemli bir sponsor bulduğunu ve bu nedenle finansal olarak en önemli rakibi olan 7DAYS EuroCup’ın bir adım önüne geçtiğini belirtmiştim.

FIBA Şampiyonlar Ligi’den Önemli Hamle!

FIBA Şampiyonlar Ligi yaptığı resmi açıklamayla 2020-21 sezonu itibariyle Bilbao, Lietuvos Rytas ve temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen‘in artık kendi organizasyolarında yer alacaklarını belirtti.

Bildiğiniz üzere Şampiyonlar Ligi’nde 2019-20 sezonu 30 Eylül – 4 Ekim arasında düzenlenecek Final 8 turnuvası ile tamamlanacak ve artından 2020-21 sezonuna başlanacak.

Açıklamada temsilcimiz Daçka’nın 2018 EuroCup şampiyonu olduğu belirtilirken, İspanyol ekibi Bilbao’nun da başarılı bir sezonun ardından play-off’a kalmayı başardığı ve Litvanya ekibi Rytas’ın ise 5 kez lig şampiyonu olduğu artı 2 kere ULEB Cup’ı kazandığı hatırlatıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …