Güncel Haberler

Payne’in Talipleri Artıyor

Bu sezon sakatlıklar dışında Turkish Airlines Euroleague sahnesinde dahi etkili bir performans sergileyen NBA patentli uzunun talipleri artıyor.

Asvel Villeurbanne ile kontratı bu yaz sona erecek olan Adreian Payne, Euroleague ekipleri Bayern Munich ve Zalgiris Kaunas‘ın yanı sıra FIBA Şampiyonlar Ligi’nin güçlü takımlarından Hapoel Jerusalem‘in de radarında yer alıyor.

2.08 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli uzun, Euroleague sahnesinde 13 maçta ortalama 17.7 dakika süre alırken 10.5 sayı, %39.5 3sayı, 3.9 ribaund ve Pro A’da ise 11 maçta ortalama 21.7 dakika sahada kalırken 12.3 sayı, %47.5 3sayı, 4.6 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Euroleague sahnesinde daha önce Panathinaikos ile şansını deneyen ama pek başarılı olamayan Payne, bu kez Asvel ile çok daha etkili bir performans sergiledi. Koç Mitrovic’in pota altında en güvendiği isimlerden biriydi ki tecrübesi, pozisyon bilgisi ve iç-dış tehditi ile sürekli ters eşleşme yaratması sayesinde değerli parçalardan biriydi Fransız ekibinde. Monroe’yu kaybedecek Bayern’e de Landale’i kaybedecek Zalgiris’e de katkı verecek, açıkları kapatabilecek bir uzun.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …