Güncel Haberler

Baskonia, Cordinier’i Listeye Aldı

Kadroda köklü değişiklikler yapmak isteyen koç Ivanovic yönetimindeki Kirolbet Baskonia, forvet rotasyonuna da takviye yapacak.

Danimarkalı forvet Shields’ın takımdan ayrılması bekleniyor ve onun yerine düşündükleri isimlerden biri de Nanterre‘de çok iyi bir sezon geçiren Fransız oyuncu Isaia Cordinier. Genç forvetin 2021 yazına kadar kontratı devam ediyor ama gelen haberlere göre düşük bir bonservis ücreti var kontratında.

1.96 metre boyunda olan 23 yaşındaki Fransız forvet Pro A’da 14.4 sayı, 4.7 ribaund, 2.5 asist ve EuroCup’da ise 8 maçta 13.4 sayı, 3.8 ribaund, 2.9 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Elbette özellikle dış şutlar konusunda Shields’ın yerini tutabilecek bir isim değil ama atletizm ve enerji konusunda çok değerli bir isim ki Baskonia’da kendisini geliştirip bir üst seviyeye çıkabilecek potansiyele, yeteneğe sahip bir oyuncu.

Cordinier’i sizlere daha önce Sınıf Atlayabilecek İsimler – 4 (Fransa Pro A) başlıklı yazımda tanıtmış ve kısaca analiz etmiştim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …