Güncel Haberler

Panathinaikos, Calathes’in Olası Ayrılığı Durumunda Alternatifini Belirledi

Turkish Airlines Euroleague‘dek takımların çoğu coronavirüsün getirdiği ekonomik etkilerden negatif etkilendiler, etkilenmeye devam edecekler.

Bu takımların başında da Panathinaikos geliyor. Nick Calathes‘e yaptıkları indirim teklifinin oyuncu tarafından kabul edilmesi beklenmiyor ve bu nedenle de Yeşiller yıldız guardın yerini doldurabilecek alternatifleri markette araştırmaya başladılar.

Bu noktada gündemlerindeki ilk isim de Khimki forması giyen Sırp guard Stefan Jovic. Tecrübeli oyuncunun Rus ekibi ile 2021 yazına kadar geçerli bir kontratı bulunuyor, bu nedenle takımdan anlaşarak ayrılması ya da PAO’nun onun için bonservis ödemesi gerekecek.

1.98 metre boyunda olan 29 yaşındaki Jovic, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 23 maçta ortalama 22.7 dakika süre almış ve 7.6 sayı, 1.9 ribaund, 4.2 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Jovic, fiziği, saha görüşü ve organizasyon becerisi ile Calathes’e oldukça benzeyen bir guard kuşkusuz ancak onun kadar dominant olmadığını ve daha da önemlisi istikrarlı olmadığını biliyoruz. İki oyuncu da skor üretimi ve özellikle dış şutlar konusunda sıkıntılılar. Sırp guardın organizasyon anlamında Calathes’e yakın bir katkı vermesini bekliyorum ama onun kadar verimli olamayacaktır ve PAO’nun onun yanına ekleyeceği 2 numara çok ama çok daha değerli olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=boKcq8Jpc3s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …