Güncel Haberler

Dekker, Euroleague Takımlarının Gözdesi

Turkish Airlines Euroleague‘de bir çok takım yeni sezon için transfer çalışmalarına liglerin askıya alınmasıyla, yazı beklemeden başlamış durumda.

Ama bu takımların arasında bazılarının isimlerini daha çok duyuyoruz çünkü belli pozisyonlara transfer hamlesi yapacakları çok net olarak belli. İşte bu bağlamda 3 takım, Panathinaikos, Maccabi Tel Aviv ve Olimpia Milano 4 numara pozisyonuna takviye yapacak takımlar arasında öne çıkıyorlar.

3 takımın da ortak olarak gündeminde olan isim ise Lokomotiv Kuban ile iyi bir sezon geçiren NBA patentli forvet Sam Dekker. Birleşik Amerikalı forvet Rus ekibi ile 1 yıllık kontrat imzalamıştı ve bu yaz serbest kalacak.

2.04 metre boyunda olan 25 yaşındaki forvet, EuroCup sahnesinde 10 maçta ortalama 26.6 dakika süre alırken 13.1 sayı, %30.3 3sayı, 5.3 ribaund, 1.5 asist ve VTB Lig sahnesinde ise 19 maçta ortalama 23.1 dakika süre alırken, 11.4 sayı, %32.4 3sayı, 4.9 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Milano, Scola’nın takımdan aryılacak olması ile beraber forvet pozisyonu için Kalinic, Singleton ve Jerebko gibi isimleri gündemine almıştı. Açıkçası Jerebko ile beraber İtalyan ekibi için en güçlü aday olarak görünüyor Dekker. Dış şut tehditi, topu yere vurabilmesi ve atletizmi ile hem skora hem de ribaundlara katkı verip, takıma enerji getirebilecek bir isim.

Yeşiller ise Thomas’ın takımdan ayrılması ile beraber bu pozisyon için daha önce Jarrod Jones ve Thannasis Antetokounmpo gibi isimleri de listeye almıştı. Ancak Dekker bu iki isimden de daha farklı ve aslında bir çok özelliği ile Thomas’a daha yakın bir isim. Dış şut tehditinin yanı sıra tempo basketboluna da yatkın olması onu öne çıkarıyor. Hatta Thannasis hamlesi ile beraber 3-4 numara için birlikte yapılabilir.

Maccabi her ne kadar genelde çıkan tüm haberleri yalanlasa da onlar da forvet pozisyonunu takımdaki istenmeyen adam olan Caloiaro ve NBA’e gitmesi beklenen Avdija’nın yerine takviye yapmak istiyorlar. Bu noktada da şimdiye kadar gündemlerine gelen isimler Kalinic, Gimat ve Broekhoof oldu. Dekker da hem 3 hem de 4 numara koç Sfairopulos’un sisteminde faydalı olabilecek, ribaundlara ve skora katkı verebilen, aynı zamanda savunmada da çalışkan bir isim.

https://www.youtube.com/watch?v=8ECzZo_jsX4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …