Güncel Haberler

Fenerbahçe, Obradovic’e Ne Kadarlık Bir Kontrat Önerdi?

Corona salgını nedene sezona ara verilmesiyle birlikte transfer sezonu erken başlamış gibi bir çok hikaye de ön plana çıkmaya çıktı.

En çok merak edilen konulardan biri de elbette bu yaz kontratı bitecek olan ve henüz bir imza atmamış olan koç Zeljko Obradovic ile Fenerbahçe Beko birlikteliğinin geleceği.

Bu noktada gelen son bilgiler ise sarı lacivertlilerin tecrübeli koça final teklifini ilettiği ve koçun da reddettiği yönünde.

Fenerbahçe yönetimi furboldaki sıkıntılar ve corona salgınının da getirdiği ekonomik kriz ile birlikte basketbol şubesinde küçülmeye gitmek istiyor. Bu bağlamda da koç Obradovic’e 1.65 milyon Euro değerinde ve sadece 1 yıllık bir kontrat önerdiler. Bildiğiniz üzere koç Obradovic bu yaz sona erecek kontratında yıllık 2.7 milyon Euro alıyordu. Diğer taraftan yönetim elbette sadece koçun maaşında değil, takımın transfer bütçesinde de ciddi bir düşüşe gidecek.

Tüm bu gelişmelerin yanında koçun kendisine sadece 1 yıllık kontrat önerilmesine de tepki gösterdiği gelen haberler arasında.

Sizlerle daha önce paylaştığım üzere sarı lacivertliler bu yaz serbest kalacak olan Zalgiris Kaunas koçu Sarunas Jasikevicius ile de öngörüşmelere başlamış durumda. Bakalım krizin etkisiyle koç Obradovic bu düşen maaş ve bütçeye rağmen Fenerbahçe Beko’da kalmayı kabul edecek mi. Benim görüşüm kabul etmeyip gerekirse bir sezon ara vererek Barcelona’nın başına geçmek için Pesic’in gönderilmesini bekleyeceği yönünde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …