Güncel Haberler

Shved’in Menajeri: “Hem NBA Hem de Euroleague’den Teklifler Var.”

Coronavirüs önlemleri ile Turkish Airlines Euroleague 2019-20 sezonunun geleceği belirsizliğini korurken bu yaz serbest kalacak yıldızların da vereceği kararlar merakla bekleniyor olacak.

Bu isimlerin başında ise hiç kuşkusuz Khimki‘nin süper yıldızı Alexey Shved bulunuyor. Rus skorer bu yaz serbest oyuncu piyasasının en gözde ismi olacak.

Shved’in menajeri Obrad Fimic, Rus sitesi Izvestia’ya verdiği röportajda temsil ettiği yıldız oyuncunun hem Euroleague hem de NBA takımlarından yoğun ilgi gördüğünü belirtti:

Bu yıl onun kariyerinin en iyi sezonuydu. EuroLeague sezonuyla ilgili kararın ardından Khimki’yle görüşmelere başlayacağız. Khimki’nin teklifi bizim için öncelikli olacak. EuroLeague’deki 3 zirve takımının da ilgisi var ancak o burada taraftarın sevgilisi oldu ve rahat hissediyor.

Izvestia & Eurohoops

Tecrübeli yıldız kariyerinde 2012-15 yılları arasında Minnesota, Philadelphia, Houston ve New York formalarıyla 182 kere NBA sahnesinde de boy göstermişti. Menajer Fimic, Shved’in NBA opsiyonu hakkında ise şunları söyledi:

NBA’den ilgi her yıl var. NBA sezonu devam eder de EuroLeague iptal edilirse onun bir NBA takımına gitmesi ihtimalini ortadan kalkmayacağını söyleyebiliriz.

Izvestia & Eurohoops

EDİTÖR YORUMU:

Rus yıldız bu sezon Euroleague sahnesinde 21.4 sayı, 2.7 ribaund, 6.2 asist ile mücadele etti ve kariyerinin en verimli, en olgun dönemini geçirdi. Müthiş bir skorer olmasının yanı sıra pasları ile artık takım arkadaşlarının, özellikle uzunların da performansını arttıran bir guard olarak dikkat çekiyor. 31 yaşındaki Shved’i umarım yeni sezonda şampiyonluğa oynayan bir Euroleague takımında izleme fırsatı buluruz çünkü artık mental olarak da bu tarz bir yapıda süre alıp takımını şampiyonluğa taşıyabilecek seviyeye gelmiş durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Asvel’e Çemberi Göstermedi

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili savunması eşliğinde …