Güncel Haberler

İtalya Serie A’ya NBA Benzeri Bir Maaş Sistemi Gelebilir

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde İtalya Basketbol Federasyonu Gianni Petrucci, 2019-20 sezonunun İtalya Lega Basket Serie A‘da sona erdiğini, artık maçların bu sezon için oynanmayacağını dile getirmişti.

Petrucci son yaptığı açıklamada ise bir başka önemli konuya değindi ve Serie A’da ekonomik anlamda değişikliğe gidilebileceğini belirtti. Petrucci, NBA’dekini baz alacak bir maaş sistemi uygulamasının Serie A’da uygulanabileceğini dile getirdi.

İtalyan medyasına açıklamarda bulunan başkan şu ifadeleri kullandı:

Ligimizi geliştirebilecek tüm tavsiye ve tekliflere açığız. Maaş bütçesi uygulaması benim yıllardır aklımda olan bir fikir. İtalya Basketbol Federasyonu eski sekreteri Ceccotti ile Amerika’ya gidip maaş bütçesi uygulamasının detayları hakkında bilgiler almıştık. Ancak o dönemde bu uygulamayı İtalya’ya getirmek mümkün değildi. Ancak günümüz şartlarında bu ihtimali göz önünde bulundurabiliriz.

Eurohoops

Corona salgınının da etkisiyle artık basketbol ekonomisinin de yeni sezonla beraber ciddi şekilde küçüleceği bir gerçek. Bu süreçte lig yönetimlerinin de mutlaka önlem alması gerekecek. NBA’deki gibi serbest piyasayı kısıtlayan ve takımların harcamalarını dengeleyen bir yapının oluşturulması mutlaka faydalı olacaktır ki bu sistemle takımların da oyuncuların yeni başlayacak zorlu dönemde yaşamlarını ekonomik anlamda daha güvenli sürdüreceklerini düşünüyorum. Umarım bizim ligimizde de benzer önlemler alınır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Tofaş’ın Rakiplerinden Derthona, Obasohan’ı Kadrosuna Kattı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcimiz Tofaş ile aynı grupta yer alan İtalya Lega Basket Serie A …