Güncel Haberler

Orhun Ene: “10 Yıllık Para Yıldızlar Karması Kurmak İçin 2 Yılda Harcanmamalı.”

Coronavirüs salgını nedeniyle liglere ara verilene kadar hem ING Basketbol Süper Ligi‘nde zirveyi zorlayan hem de 7DAYS EuroCup‘da adını çeyrek finale yazdıran Tofaş‘ın başarılı koçu Orhun Ene, Basketfaul’ün görüntülü söyleşinde önemli açıklamalarda bulundu:

NBA senelerdir hemen hemen aynı kurallarla oynuyor. FIBA sürekli kural değiştirip işi anlaşılmaz hale getiriyor. NBA kuralları kabul edilip her yerde aynı şekilde oynanmalı.

Ligimizde yabancı kuralının faydasını orta düzeyde gördük. Ama hala Türk oyuncuların üst seviyedeki maçlarda karar verme noktalarında olduklarını söyleyemeyiz. Milli Takım düzeyinde oyunu domine edecek oyuncular yetiştirebilmeliyiz.

Orta seviyedeki oyuncularımız yaratıcılık özelliklerini geliştirip seviye atlamalı.

Büyük paralarla bu işi yapmayı beceremedik. Bu kadar para harcıyorsan yıldız oyuncu çıkarabilmelisin.

Akıllı hamleler yapılmalı, daha doğru seçimler yapılmalı, imkanlar varsa paralar projeler için harcanmalı, 10 yıllık para yıldızlar karması kurmak için 2 yılda harcanmamalı.

Geçmişte yokluklar içinde mucizeler yaratan kulüplerimiz vardı.

Yaşanan süreçten dolayı dramatik değişiklikler yapmanın tam zamanı.

TOFAŞ’ta gençlerin daha iyisini yapabileceklerini düşünüyorum.

Yetişmiş olduğun kulübe, Milli Takıma bağlılık önemli şeyler. Paranın ötesindeki bazı kararlar saygıyla karşılanır. Bu sözlerim bütün gençler için…

Basketfaul

Oyunculuk döneminden sonra koçluk kariyerinde de zekası, kaliteli karakteri ve her geçen sezon kendisini geliştirmesiyle örnek koçlardan biri. Onunla birlikte çalışan genç oyuncuların da profesyonel isimlerin de kendilerini ne kadar iyi geliştirdiklerini gördük. Bu sezon da bütçesi küçülen Tofaş’ı hem ligde hem de EuroCup’da olabilecek en iyi seviyeye taşıdı. Özellikle genç oyuncuların ondan öğrenecekleri çok şey var, umarım Türk oyuncular onunla birlikte olmanın avantajını iyi kullanırlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …