Güncel Haberler

RESMİ: İtalya Serie A’da Sezon İptal Edildi!

Coronavirüs salgının etkisiyle askıya alınan Avrupa liglerinin geleceği hakkında birbir kararlar alınmaya devam ediyor.

İtalya Lega Basket Serie A, coronavirüs salgınının ülkede artarak devam etmesiyle beraber 2019-20 sezonunun noktalanmasına resmi olarak karar verdi.

Basketbol Federasyonu Başkanı Giovanni Petrucci, bir açıklama yaparak lig yönetimi ve federasyon olarak aldıkları ortak kararla İtalya’da hem Serie A hem de ikinci ligde sezonun tamamlandığını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Serie A kulüplerinin temsilcileri bir araya gelmiş ve sezonun iptal edilmesini talep etmişler, kararı federasyona bırakmışlardı. Diğer taraftan bu iptal kararı ile birlikte şampiyonluk, düşme gibi konularda ne sonuçlar alınacağı henüz belirlenmiş değil.

Avrupa şimdiye kadar major ligler arasında VTB Lig ve Yunanistan Ligi sezonu iptal ederken sezonu tescil etmemiş, yani beyaz sezon ilan etmişti. Litvanya, Ukrayna ve Belçika gibi daha alt seviyedeki ligler ise sezonu mevcut sıralamaya göre tescil etmeyi seçmişlerdi.

İtalya’da alınan bu kararla beraber henüz kimin şampiyon olacağı, Avrupa kupalarında kimin mücadele edeceği ve hangi takımların düşeceği henüz netleşmedi.

Serie A’da sezona ara verildiğinde son sıralama şu şekildeydi:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Tofaş’ın Rakiplerinden Derthona, Obasohan’ı Kadrosuna Kattı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcimiz Tofaş ile aynı grupta yer alan İtalya Lega Basket Serie A …