Güncel Haberler

TBF’nin Lig Nasıl Sonlandırılsın Dediği Mektuba Kulüplerden Cevap Geldi

Coronavirüs salgının etkisiyle basketbol liglerinin tamamı durumuş ve aralarında ING Basketbol Süper Ligi‘nin de dahil olduğu bir grup henüz 2019-20 sezonunun nasıl tamamlanacağına dair karar verebilmiş değil.

TBF‘nin geçtiğimiz günlerde tüm BSL kulüplerine bir mektup gönderdiğini ve ligin nasıl sonlandırmasını istediklerini sorduğunu biliyoruz. İşte bu mektuba cevap geldi kulüplerden.

Kulüplerin bir kısmı mevcut duruma göre sezonun tescil edilip maçların devam etmemesini isterken, bazıları ile Beyaz Sezon ilan edilmesini önerdi.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Ormanspor dışındaki takımların görüşleri şöyle:

Anadolu Efes: Lig bu haliyle tescil edilsin, lider şampiyon olsun, son iki takım düşsün.

Pınar Karşıyaka: Ligler devam edemeyecekse hızlandırılmış play-off gündemde tutulmalı. Bu da mümkün değilse TBF’nin alacağı karara saygılıyız ancak Avrupa Kupaları için mevcut durum kıstas kabul edilmeli.

TOFAŞ: Lig bugünkü durumuyla tescil edilmeli, lider şampiyon ilan edilip son iki takım düşürülmeli.

Darüşşafaka Tekfen: Öncelikli olarak bu sezonun sonlandırılması kararı ivedilikle verilsin, sonrasında nasıl bitirileceğine karar verilebilir. Beyaz Lig kararı uygundur.

TEKSÜT Bandırma: Lig bu haliyle tescil edilsin, lider şampiyon olsun, son iki takım düşsün.

Beşiktaş Sompo Sigorta: Bu sezonun sona erdiğini acilen açıklansın, Eylüy ayında şimdiki sıralamaya göre 8 takım arasında kısaltılmış pplay-off’la şampiyon belirlensin.

Frutti Extra Bursaspor: Lig bu haliyle tescil edilsin, lider şampiyon olsun, son iki takım düşsün.

Türk Telekom: Öncelikli olarak lig ivedi olarak iptal edilmeli. Liglerin nasıl sonlandırılacağına hukuki incelemelerden sonra karar verilsin.

Gaziantep Basketbol: Lig bu haliyle tescil edilsin, lider şampiyon olsun, son iki takım düşsün.

Bahçeşehir Koleji: Beyaz sezon kabul edilsin, yumuşatılarak uygulanacak kriterleri karşılayamayacakların yerine TBL’den takım alınsın.

Meksa Yatırım Afyon Belediyesi: Beyaz sezon kabul edilmeli ancak sezonun sona erdirildiği biran önce açıklanmalı.

Arel Üniversitesi Büyükçekmece: Ligler oynanmamış kabul edileli.

sigortam.net İTÜ Basket: Hırvatistan, Slovenya ve Polonya gibi Beyaz Sezon kabul edilsin.

EDİTÖR YORUMU:

Basketservisi olarak biz ilk günden beri ligin artık devam etmesinin mantıklı olmayacağını savunuyoruz. Çünkü en iyi ihtimalle maçlar Haziran-Temmuz aylarında başlayabilecek ve takımların bir çoğu yabancı oyuncuların yoksun, yani farklı kadrolarla oynayacaklar. Ayrıca sakatlık ligleri de boy gösterecek verilecek uzun aranın da etkisiyle. Bunun yerine takımların sezon boyunca gösterdiği emekleri de dikkkate alarak sezonun bu şekilde tescil edilmesi en mantıklı hareket. Zaten ligimizde şampiyon olmanın pek bir prestiji yok çünkü EuroCup ya da Euroleague biletleri artık lig sıralamasına göre dağıtılmıyor. Düşen takımlar konusunda maalesef net bir senaryo var karşımızda. Sezon ortasında ciddi bir küçülme yaparak neredeyse tüm yabancılarını gönderen ve zaten son 2 sırada yer alan İTÜ ile Büyükçekmece’nin düşmeleri gayet hakkaniyetli bir sonuç olacaktır.

Kaynak: Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …