Güncel Haberler

Sınıf Atlayabilecek İsimler – 3 (Almanya BBL)

Coronavirüs salgını nedeniyle evde kalmamız ve izole kalmamız gereken bu günlerde spordan ve basketboldan hayli uzak kaldık. Ben de fırsattan istifade sizler için sezonun geri kalanında her ligde performansları ile ses getirmiş ve kariyerlerinde sınıf atlayabilecek isimleri incelemeye devam ediyorum.

Sınıf Atlayabilecek İsimler – 1 (Liga Endesa)
Sınıf Atlayabilecek İsimler – 2 (VTB Lig)

Bu yazıdaki konuğumuz Almanya easyCredit BBL‘de yer alan “Sınıf Atlayabilecek İsimler” olacaklar.

Scott Eatherton (Braunschweig)

Pivot – 2.06 metre – 28 yaş
17.7 sayı, 8.2 ribaund, 1.5 asist, 1.7 top çalma, 22.2 verimlilik puanı

Birleşik Amerikalı uzun Gottingen ve Braunschweig ile birlikte artık BBL’nin değişilmez isimlerinden biri olmuş durumda son yıllarda. Corona öncesi de ligin en verimli oyuncusuydu. Her ne kadar artık 28 yaşına gelmiş olsa da halen oyununu geliştiren bir isim. Modern basketboldaki çok yönlü uzunların iyi temsilcilerinden biri olan Eatherton 2.06 boyunda olmasına rağmen topu yere vurabilen, dış ve orta mesafe şut tehditi bulunan, yüzü dönük de adam geçebilen, ribaundlarda her iki pota altında da etkili olan çok değerli bir silah. Savunmada zaman zaman yumuşak kalabiliyor ve yüksek basketbol IQ’su ile bu açığını da doğru pozisyon alarak artı enerjisi ile kapatıyor. Onu yeni sezonda iddialı EuroCup takımlarından birinde hatta Euroleague temsilcileri Bayern ya da Alba’da alternatif uzun olarak görebileceğimizi düşünüyorum.

Khadeen Carrington (Ludwigsburg)

Guard – 1.93 metre – 24 yaş
17.2 sayı, 3.9 ribaund, 3.3 asist, 15.95 verimlilik puanı

Bu sezon Ludwigsburg forması ile BBL’nin en iyi guardlarından biriydi sezon ertelenene kadar. Hücumda komple bir silah olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Solak guard, etkili üçlükleri, açık alandaki yaratıcılığı ve bitiriciliği, yarı sahadaki birebir performansı ile büyük takımların iştahını kabartmış durumda. Carrington net bir oyun kurucu değil elbette, skorer yönü daha ön planda. Bunun yanında işin hücum tarafındaki etkili performansları yanında savunmada da kendini geliştirdi BBL sahnesinde. Gelecek sezon onu Şampiyonlar Ligi ya da EuroCup sahnesinde göreceğimizi düşünüyorum. Umarım BSL’deki ekiplerimizden birisi onu kapabilirler.

Javontae Hawkins (Crailsheim Merlins)

Kısa Forvet – 1.96 metre – 26 yaş
16.4 sayı, 4.5 ribaund, 1.4 asist, 14.0 verimlilik puanı

Hawkins bu sezonun en dikkat çeken isimlerinden biriydi BBL’de. Hem atletik özellikleri hem de skora her alanda yaptığı katkıyla Crailsheim’ın bu sezon ligin sürpriz takımı ünvanını kazanmasındaki en önemli etkendi. Her ne kadar 3 numarada görev alıyor olsa da özellikle savunma ribaundlarında çok etikili bir isim. Ribaundu çekip topu yere vurup takımını hücuma çıkarabiliyor olması da değerli özelliklerden biri. Tam sahadaki etkinliğinin yanı sıra yarı sahada hem dış şutlarla hem de penetreleri sonrası patlayıcılığını iyi kullanmasıyla öne çıktı. Euroleague için elbette erken ama EuroCup ve Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir sezon geçirirse önü oldukça açık. BSL’de izlemeyi heyecanla beklediğim isimlerden birisi.

Kaza Kajami-Keane (Mitteldeutscher)

Guard – 1.85 metre – 26 yaş
15.2 sayı, 2.7 ribaund, 5.3 asist, 1.5 top çalma, 16.5 verimlilik puanı

Kanadalı guard, G-League ve Hollanda tecrübelerinin ardından BBL’de beklentileri çok iyi şekilde verdi bu sezon. Milli takımda da başarılı performanslar sergileyerek adından söz ettiren Keane, sürati ve skorer oyunuyla takımının en önemli silahıydı sezonun ilk bölümünde. Açık alandaki etkinliğinin yanı sıra ikili oyunlarda da iyi bir pasör olduğunu gösterdi. Henüz tam olarak istikrarı sağlayabilmiş değil ve kariyerinde iyi takımlarda oynamadı. Bu nedenle de üst düzey takımlarda oynamak için hazır değil. Ancak gerek EuroCup gerekse Şampiyonlar Ligi’nde potansiyelli bir lider arayan takımlar için biçilmiş kaftan olabilir. Yeni sezonda ligimizde Bandırma ve Gaziantep profilindeki takımlar için doğru bir seçenek olabileceğini düşünüyorum.

DeWayne Russell (Crailsheim Merlins)

Oyun Kurucu – 1.80 metre – 26 yaş
14.5 sayı, 2.8 ribaund, 6.4 asist, 1.3 top çalma, 15.9 verimlilik puanı

Birleşik Amerikalı oyun kurucu, Nancy’de ısınma turunun ardından BBL sahnesinde çok iyi bir sezon geçirdi. Ligin flaş takımı Merlins’in lideri olan başarılı guard, takım arkadaşlarını devreye sokan servislerinin yanı sıra ne zaman skor ihtiyacı olsa devreye girebilen bir lider olduğunu da gösterdi. Sürati, atletizmi ve dribbling üstü yüksek yüzdeli üçlükleri ile durdurulması zor bir silah Russell. Fiziksel dezavantajıyla beraber Euroleague sahnesinde boy göstermesi pek kolay değil. Ancak heyecan verici yeteneklere sahip olan, yüksek potansiyelli guardın EuroCup ve Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir kariyeri olacağını, hatta ligimize gelirse Afyon forması ile bu sezon Crawford’un sergilediği performansın bir benzerini izleyebileceğimizi düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bayern, Tubingen Deplasmanında Rahat Kazandı

Almanya easyCredit BBL 13. hafta mücadelesinde FC Bayern Munich konuk olduğu zayıf rakibi Tubingen Tigers …