Güncel Haberler

Barış Ermiş: “Oynayacak Şekilde Kendimizi Hazır Tutmaya Çalışıyoruz.”

Coronavirüs salgını nedeniyle hepimizin evde kalarak geçirdiği bu günlerde, ING Basketbol Süper Ligi‘nin yıldızları da bu sporsuz günlerde zorlanıyorlar.

Tofaş’ın tecrübeli oyun kurucusu Barış Ermiş, Tivibuspor yayınına evinden videokonferans ile bağlanarak formuna nasıl dikkat ettiğini, salgının takımı ve basketbol dünyasına etkilerini anlattı:

Tecrübeli oyuncuyuz artık ama bu konuda hiçbir tecrübemiz yok. Bizim için de bir ilk. Sezonun en aktif döneminde play-off’lar öncesinde, Eurocup’ta çeyrek final maçları gelirken böyle bir ara olması, evde beklemek tabii ki zor geliyor ama dünya durmuş durumda. Çok ciddi bir salgınla karşı karşıyayız. Şu an için spordan, basketboldan, her şeyden daha önemlisi evde kalıp, sevdiklerimize, kendimize bu virüsü bulaştırmamak. Şu an için yapabildiğim tek şey o. Evde egzersizlere devam ediyorum. Ama tabii ki bu neye yarar, sezon başlar mı başlamaz mı bilmiyoruz. Öngörmesi çok zor ama hala oynanabilecek şekilde kendimizi tutabildiğimiz kadar hazır tutmaya çalışıyoruz.

Tivibuspor

Ligin ve Eurocup’ın nasıl devam edebileceği konusunda gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Ermiş, salgının gidişatını ön görmenin çok zor olduğunu belirterek:

Tamamen afaki konuşuyoruz burada ama ben biraz beklemenin sezonu gerekirse yaz aylarında oynayıp bitirmenin bu mümkün olmayacaksa da oynanmamış saymanın taraftarıyım. Çünkü oynanmadan şuan herhangi bir takıma verilecek bir kupanın ne onları tatmin edeceğini, ne de ilk 8 takım içerisinde yer alacak bir takımın ‘play-off’a girdim’ mutluluğunu elde edebileceğini düşünmüyorum.

Tivibuspor

Basketbola verilen ara sonrası liglerin devam etmesi halinde maç temposuna dönebilmek için hazırlık sürecinin olması gerektiğini aktaran deneyimli basketbolcu:

Herkes evinde çalışıp bir şekilde kendini hazır tutmaya çalışıyordur ama bu verilecek araya da bağlı. Haziran’a kadar süren bir salgın olursa tabii ki evde yaptığınız egzersiz sahada hiçbir şeyinizi karşılamayacaktır. Sakatlık riskiniz olacaktır. Bence en az 1 ay bir hazırlanma süreci gerektirir diye düşünüyorum. Evde kendimiz ne kadar da kardiyo yapsak basketbol sahasının içi farklı bir ortam. Toptan uzak kalıyorsunuz, sıçrama, kontak gibi basketbolun içindeki hareketlerden uzak kalıyorsunuz. Yer egzersizleriyle sadece kasınızın kaybolmasını engelleyebilirsiniz. Salgın biter bitmez haftaya maç demek sakatlık risklerini ortaya çıkartır. Dediğim gibi herkes için çok zor bir süreç. Federasyon için, Bakanlık için, oyuncular için, kulüpler için.

Tivibuspor

Liglerin ertelendiği ilk andan beri söylediğimiz üzere sezona tekrar geri dönüş yapılacaksa sporcuların en az 1 ay hatta 6 hafta kadar bir süre sağlık güvenliği sağlanmış ortamda antrenman yapmaları, yeniden hazırlanmaları gerekiyor. Buna bir de geri dönecek yabancı oyuncuların 14 günlük karantina sürecini de eklerse neredeyse 2 aylık bir hazırlık döneminden bahsediyoruz. Dolayısıyla sezona bugün sağlık koşulları el verse ve başlayabilecek olsak en erken Haziran ayında maçlar başlayabilir… Bu sezonun devam ettirilmesi artık pek mümkün değil hiç bir platformda. Umarım sporcular kendilerini olabilecek en iyi şekilde, bireysel olarak çalışarak hazır tutabilirler ve umarım ülkemiz de bu süreci en az hasarlar atlatır. Lütfen evde kalın…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …