Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen’den Ankara Baskını!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 29.hafta açılış maçında Darüşşafaka Tekfen Ankara’da konnuk olduğu Türk Telekom‘a soğuk duş aldırdı ve 87-80 kazanarak play-off umutlarını tekrar yeşertti.

Karşılaşmada ilk basket konuk ekipten Doğuş Özdemiroğlu ile geldi. Sonrasında üstünlüğü sürdüren misafir ekip 18-0’lık bir seri yakaladı. Müsabakanın ilk çeyreği Darüşşafaka Tekfen’in 26-14 üstünlüğünde sona erdi. İkinci çeyrek Kaya Peker’in pota altından bulduğu sayıyla başladı ve fark 10 sayıya (26-16) indi. Türk Telekom’da Kaya Peker’in oyuna girmesi sonrasında takım hücumda ve savunmada müthiş bir performans sergiledi ve skoru 28-25’e getirmeyi başardı. Devrenin bitimine 2 dakika kala 41-36 öne geçen Darüşşafaka Tekfen, ilk yarıyı 49-39 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrek Türk Telekom’dan Gabriel’in 3 sayılık basketiyle başladı. Bu basketin ardından toparlanan konuk ekip üst üste sayılar üreterek aradaki farkı 9 sayıya (53-44) çıkardı. Çeyreğin 40 saniyesine 66-58 önde giren konuk takım bu bölümü aynı skorla önde bitirdi.Son periyoda Darüşşafaka Tekfen iyi başlarken üst üste bulduğu sayılarla skoru 73-58’e taşıdı. Campbell’in 3 sayılık basketiyle biraz olsun toparlanan Türk Telekom farkı 12 sayıya (73-61) indirdi. Bitime 3 dakika 18 saniye kala Kidd ile 3 sayılık basket bulan misafir takım skoru 82-72’ye taşıyarak son bölüme biraz olsun rahat girdi. Bu üstünlüğünü koruyan Darüşşafaka Tekfen maçtan 87-80 galip ayrılmasını bildi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Türk Telekom’da TJ Campbell 14 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Vladimir Stimac’ın 12 sayı, 14 ribaund ve Kenny Gabriel’ın 12 sayı, 12 ribaundluk double-double performansları galibiyet için yeterli olmadı.

Daçka’da ise Kartal Özmızrak 27 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile maçın yıldızı oldu. Michael Eric 15 sayı, 13 ribaund ve Markel Brown 14 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …