Güncel Haberler

Olympiakos 2.Lige mi Düşecek?

Olympiakos’un Yunanistan Ligi’nde normal sezonun son maçına çıkmaması ve küme düşürülmesi bekleniyor.

Yunanistan Merkez Hakem Kurulu’ndan bugün (3 Mayıs Cuma) yapılan açıklamaya göre Yunanistan Ligi’nde Olympiakos ile Promitheas arasında oynanacak maçın hakem Panagiotis Anastopoulos tarafından yönetileceği açıklandı.

Anastopoulos, Yunanistan Kupası yarı finalinde Olympiakos ile Panathinaikos arasındaki olaylı maçın hakemlerinden biriydi. Maçın devre arasında soyunma odasına gittikten sonra sahaya dönmeyen Olympiakos, o maçın üç hakeminden birinin görev alacağı herhangi bir maça çıkmayacağına dair açıklama yapmıştı.

Olympiakos 8 Mayıs Çarşamba günü oynanması öngörülen maça çıkmayabilir. Bu durumda söz konusu karşılaşma, çıkmayı reddettikleri ikinci lig maçı olacak ve kurallar gereği küme düşürülecekler.

Olympiakos ayrıca ligde Panathinaikos ile oynanacak maçlarda yabancı hakemlerin görev almaması durumunda Atina ekibine karşı da sahaya çıkılmayacağını açıklamıştı. Bunun neticesinde David Blatt’in öğrencileri Yunanistan Ligi’nde Panathinaikos ile oynanması planlanan maça çıkmamışlardı.

Olympiakos’un bu hamlesiyle hakem kurulu bu üç hakemi Olympiakos’un maçlarında görevlendirmek konusunda imtina ediyordu ancak hakemler resmi kurallara göre herhangi bir maça atanabiliyorlar. Panathinaikos da hakem kurulunun Olympiakos’un talepleri doğrultusunda hareket ettiğini iddia ederek bu hakemlerin ezeli rakiplerinin maçlarında da görevlendirilmesini istemişti.

Kurulun yaptığı açıklamaya göre lig kurallarının gerektirdiği üzere Anastopoulos kararı yapılan kura sonucu çıktı.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Lavrio Karşısında Terlemedi

Yunanistan Ligi 20. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk ettiği Lavrio karşısında fazla terlemeden 84-63’lük skorla farklı …