Güncel Haberler

Panathinaikos’un PLay-off’da Real Madrid ile Eşleşti (Calathes Tarihe Geçti)

Turkish Airlines Euroleague 30.hafta mücadelesinde play-off savaşında kazanmak zorunda olan Panathinaikos, haftalar önce havlu atmış olan Buducnost karşısında 87-67 kazanarak play-off biletini kaptı ve Real Madrid ile eşleşti.

Yeşiller ilk çeyrekte istediği gibi bir performans sergileyemedi ve rakibin direncini kıramadı ama yine de 23-21 önde girdiler ikinci çeyreğe. Bu bölümde fazla gecikmeden vitesi arttırdılar ve devreyi 49-36 önde kapattılar. İkinci yarıda ise farkı daha da arttıran koç Pitino’nun öğrencileri son çeyreğe 66-56 önde girdiler. Final periyodunda da Calathes liderliğinde çok rahat ve dominant bir oyun oynayan Panathinaikos farkı arttırmaya devam ederek 87-67 kazandılar ve normal sezonu 6.sırada tamamlamış oldular.

Panathinaikos’ta Nick Calathes 11 sayı, 11 ribaunt ve 18 asist ile triple-double yaparak karşılaşmaya damga vururken, Euroleague’de bunu başaran ikinci isim oldu.

Nikola Vujcic, Maccabi forması giyerken 11 sayı, 12 ribaund, 11 asistle Arka Gdynia’ya karşı 3 Kasım 2005’te, ayrıca 27 sayı, 10 ribaund, 10 asistle, 30 Kasım 2006’da ise Union Olimpija’ya karşı triple double performansları gerçekleştirmişti.

Calathes’in Buducnost maçındaki 18 asisti ise rekorun (Stefan Jovic, Kızılyıldız, 12 Kasım 2015, 19 asist) bir adım gerisinde kaldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Ev sahibinde ayrıca James Gist 23 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkardı. DeShaun Thomas da 17 sayı ile galibiyetin mimarları arasında yer aldı.

Buducnost’ta ise genç yıldız Goga Bitadze 16 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 topçalma ile öne çıkan isim olurken, Norris Cole da 14 sayı, 6 ribaund, 7 asist, 2 topçalma ile sezonu iyi bir performansla kapattı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …