Güncel Haberler

Zalgiris, Madrid Deplasmanından Galibiyet Çıkardı ve Fenerbahçe’nin Rakibi Oldu!

Turkish Airlines EuroLeague 30. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk olduğu Real Madrid‘i 93-86 yenmeyi başardı. Bu sonuçla Zalgiris Kaunas 15. galibiyetini alarak 8. sıraya yükseldi ve play-off’ta temsilcimiz Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

İki takım da maça çok yüksek tempoda başladı ve ilk çeyreği de ev sahibi 27-25 önde kapattı. İkinci çeyrekte ise pota altında Davies’i çok iyi kullanan Zalgiris Kaunas 21-10’luk skorla devreye 46-37 önde girmeyi başardı. İkinci yarı ile birlikte Real de Zalgiris’in boyalı alan etkinliğine Tavares ile karşılık verdi ve 3.çeyrekte 23-20’lik skor yakalayarak son çeyreğe maça ortak bir şekilde, 60-66 geride girdiler. Son çeyrekte Real Randolph’u da devreye sokup skora tutunsa da Davies’i ısrarlı bir şekilde çok verimli kullanan koç Jasikevicius’un ürencileri bu sezon yazdıkları müthiş hikayeyi play-off bileti ceplerinde bir şekilde tamamlamayı başardılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Real Madrid’de Walter Tavares 22 sayı 7 ribaund 2 asist, Anthony Randolph 17 sayı 5 ribaund 2 asistle oynadı.

Zalgiris Kaunas’ta Brandon Davies 27 sayı 10 ribaund 2 asistle double double yaptı ve takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …