Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko İtalya’dan Galibiyet Çıkardı ve Normal Sezonu Lider Bitirmeyi Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 29.hafta mücadelesinde Olimpia Milano‘ya konuk olan temsilcimiz Fenerbahçe Beko maçtan 104-90’lik skorla galip ayrılarak normal sezonu lider olarak tamamlamayı garantiledi ve bunu başarabilen ilk Türk takımı olarak da adını tarihe yazdırdı.

Zorlu mücadelenin açılışını Ali Muhammed üçlükle yaptı. Micov ve Ali Muhammed’in karşılıklı sayılarının ardından skorun 5-5’te eşitlendiği karşılaşmada karşılıklı sayıların ardından Ahmet Düverioğlu’nun da sayı katkısıyla televizyon molasına 9-12’lik skorla girildi. Ali Muhammed’in hücum ve savunmadaki etkili performansıyla ilk periyot 17-22 Fenerbahçe Beko üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci periyotta özellikle birebirde etkili bir performans sergileyen Nikola Kalinic’in basketleriyle ilk 2 dakika 22-28’lik skorla geçildi. Skorun 29-30’a gelmesinin ardından koç Obradovic mola aldı. Moladan 3-12’luk seriyle dönen Temsilcimiz, farkı da çift hanelere çıkardı: 32-42. Hücumda top paylaşımını iyi yapan ve üç sayı çizgisinin gerisinden sayılar üreten Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 42-52 önde gitti.

İlk dakikaları sayı yönünden kısır geçen üçüncü periyotta Nunnally’nin serbest atışlarının ardından Guduric’le sayılar bulan temsilcimiz, karşılıklı sayıların ardından periyodun ilk bölümünde skor farkını korudu: 52-62. Farkın 3 sayıya kadar indiği bu periyotta Sinan Güler’in turnikesi ve Datome’nin serbest atışlarıyla final periyoduna 68-73’lük skorla gidildi. Nunnally’nin basketiyle başlayan dördüncü periyotta Kalinic’in 5-0’lık serisi skoru 70-78 yaptı. Melih’in üçlüğünün ardından Sinan’ın çaldığı topla yaptığı turnike farkı 13 sayıya çekti ve ev sahibi ekipten mola geldi: 70-83. Moladan Nedovic’in üçlüğüyle dönen İtalyan ekibine Kalinic basketleriyle cevap verdi ve rakipten bir mola daha geldi: 74-87. Kalan bölümde oyun üstünlüğünü rakibine tam anlamıyla kabul ettiren Obradovic’in öğrencileri maçı 104-90 kazandı ve EuroLeague’de normal sezonun bitimine 1 hafta kala liderliği garantiledi.

EDİTÖR YORUMU:

Vesely ile Sloukas’ın olmadığı bir akşamda ve aslında rakibe nazaran bu maçta galibiyete çok daha az ihtiyacı olan bir takımken, hırsından, agresifliğinden, kararlılığından hiç bir şey eksilmemiş bir Fenerbahçe Beko vardı karşımızda. Özellikle Dixon’ın harika başlangıcı ve kenardan gelen Melih’in de ona destek olmasıyla dış şutlarda etkili olan temsilcimizde asıl alkışları ise Kalinic haketti. Geçen sezon Real Madrid karşısında olduğu gibi koç Obradovic onu yine 5 numarada kullandı. Lauvergne ve Vesely’nin yokluğunda çok iyi iş çıkaran ve Milano uzunları ile göğüs göğüse hiç geri adım atmadan savaşan Kalinic, bir kez daha bu takım için ne kadar önemli olduğunu ve bu kritik dönemde ne kadar formda olduğunu göstermiş oldu. Sarı lacivertliler play-off için mutlak galibiyete ihtiyacı olan rakibini deplasmanda yenerek play-off öncesi kazanma alışkanlıklarını kaybetmediler ve rakiplere de ciddi mesajlar verdiler.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Milano’da eski Fenerbahçeli James Nunnally 26 sayı ile kariyer rekorunu kırıp ve yanına eklediği 5 ribaund ile ön plana çıkarken, bir diğer eski Fenerbahçeli Curtis Jerrells 20 sayı, 3 asist ve eski Galatasaraylı Vladimir Micov ise 15 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile iyi bir maç çıkarsalar da galibiyet için yeterli olamadılar. MVP adaylarından Mike James ise sadece 8 sayıda kaldı.

Fenerbahçe Beko’da ise Nikola Kalinic 22 sayı ile kariyer rekorunu kırarken istatistiklerine 4 ribaund ve 2 asist de ekledi. Bobby Dixon ise 23 sayı (5/11 3sayı), 4 ribaund, 5 asist ile galibiyetin diğer mimarıydı. Ayrıca Erick Green 12 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Gigi Datome de 12 sayı, 6 ribaund ile önemli katkılar verdiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …