Güncel Haberler

Barcelona, Buducnost’u Yendi ve PLay-Off’da Anadolu Efes’i Rakibi Oldu

Turkish Airlines Euroleague 29.hafta mücadesinde konuk ettiği Buducnost‘u 95-83 yenmeyi başaran Barcelona Lassa, 5.sıradaki yerini garantileyerek play-off’da temsilcimiz Anadolu Efes‘in rakibi oldu.

Pota altını etkili kullanarak başlayan Buducnost savunmada da sert bir başlangıç yaparak Barcelona’yı epey zorladı ilk çeyrekte. Ancak sonrasında Hanga liderliğinde hücumda toparlanan ve tempoyu yükselten Barça, ilk çeyreği 21-22 geride tamamladı. İkinci çeyrekte takımlar birbirlerine net bir üstünlük kuramadılar ve savunmalar iyice düştü, neredeyse hiç boş hücum izlemedik ve soyunma odasına 46-44 misafir takım önde girdi.

İkinci yarıya ise bu kez dışardan yüzdeli atışlarla bir giriş yapan Buducnost ipleri elinde tutmaya devam etti. Barcelona ise potaya giderek farkı eritmeye başladı ve üçüncü çeyreğin sonunda üstünlüğü elerek skoru 72-69 yapmayı başladı. Son çeyrekte artık Buducnost’un pili bitti ve Barcelona rahat bir şekilde farkı açarak istediği sonuca 95-83’lük skorla ulaştı İspanyol ekibi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Karşılaşmayı Barcelona’da Adam Hanga 18 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Rolands Smits 14 sayıyla tamamlayarak galibiyette etkili rol oynadı. Buducnost da ise Danilo Nikolic 25 sayı, 4 ribaund ve Nemanja Gordic 11 sayıyla öne çıktılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …