Güncel Haberler

Olimpiyat Ön Elemeleri: Hırvatistan, İsveç’i de Farka Boğdu!

2024 Paris Olimpiyatları için düzenlenen ön eleme turnuvalarının Türkiye ayağında D grubu ikinci maçında Hırvatistan, rakibi İsveç karşısında ilk maçta olduğu gibi yine dominant bir performans sergileyerek 67-99’luk skorla kazanmayı bildi.

Hırvatistan bu sonuçla grubu ilk 2 sırada bitirmeyi yani yarı final biletini garantiledi. Son maçta kendisi gibi ikide iki yapan Hollanda ile liderlik mücadelesi verecek. İsveç ise ikinci maçını da kaybettiği için havlu atmış oldu.

Hırvatlar’da Jaleen Smith 24 sayı (5-11 üçlük), 5 ribaund, 3 asist ile yıldızlaşırken, Roko Badzim 15 sayı, 5 ribaund, Ivica Zubac 13 sayı, 6 ribaund, 7 asist, 3 blok, Mario Hezonja 11 sayı, 7 ribaund, 3 asist ve Toni Perkovic 10 sayı, 2 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

İsveç cephesinde ise Elijah Clarance 29 sayı (6-14 üçlük), 5 ribaund ile en skorer isim olurken, Alagie Barra Njie 12 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve Adam Ramstedt 7 sayı, 6 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2024 Paris Olimpiyatları Ön Eleme Turnuvası Başlıyor

FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası 12-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nun …