Güncel Haberler

Barcelona Başkanı Laporta, Basketbol Şubesinin Yeni Bütçesini Açıkladı!

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden İspanya Liga Endesa‘nın son şampiyonu FC Barcelona‘yı değişimlerle dolu zor bir yaz dönemi bekliyor!

Koç Saras’ı yerine göreve getirilen koç Grimau, kariyerinde ilk kez başanrenör olarak görev yapacak. Ayrıca kulüpte boy gösteren mali sorunlar nedeniyle takımdan gönderilmek istenen Mirotic ile de henüz sözleşme feshi konusunda el sıkışabilmiş değiller…

Barcelona Başkanı Joan Laporta, basketbol şubesinin gündemi hakkında Katalan medyası Esport3’e açıklamalar yaptı.

Bütçenin 40 milyondan yaklaşık 30 milyona düşeceğini söyleyen Laporta, buna rağmen başarılı olacaklarına inandığını belirtti:

Kulübümüzün içerisinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle 40 milyon euroluk bütçeyi koruyabilmemiz mümkün değil. Önümüzdeki sezon bütçemiz yaklaşık 30 milyon euro olacak, sürdürülebilirlik açısından yeni ekonomik şartlara uyum sağlamak durumundayız. Her şeye rağmen Barcelona kulübü olarak tüm şubelerimize yatırımları sürdüreceğiz, bütçenin düşmesine rağmen rekabetçi olabileceğimize inanıyorum. Açıkçası 30 milyon euro, hiç fena bir bütçe değil. Avrupa’da çoğu yıldız halen Barcelona formasını giymek için can atıyor, bu sebeple başarılı olacağımıza inancım tam.

Esport3 & Eurohoops

Bu yaz Barcelona’dan ayrılan Saras Jasikevicius’a da değinen Laporta, ekonomik sebeplerden dolayı Saras’la yollarını ayırdıklarını söyledi:

Saras Jasikevicius bizim için çok değerli bir isim, Barcelona her daim onun evi olarak kalacak. Kişisel olarak Saras’ı çok seviyorum, onunla harika bir ilişkim var. Yine de bildiğiniz üzere Saras’ın kontratı bu yaz sona eriyordu, bizdeyken Avrupa’nın en çok kazanan koçlarından biriydi. Yaptığımız analizlerin sonucunda bu kontratla yola devam etmenin bizim için iyi bir seçenek olmadığını gördük, bu sebeple yolları ayırdık. Bu süreçte Saras’la yapılan yeni sözleşme görüşmelerine detaylıca değinmek istemiyorum ama yaşananlar hoşumuza gitmedi. Sonuç olarak sözleşme yenilemek bizim için ekonomik yönden doğru tercih olmayacaktı, bu sebeple Roger Grimau’yla yola devam etmeyi tercih ettik.

Esport3 & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …