Güncel Haberler

İDDİA: Sacramento, Vezenkov İçin Kesenin Ağzını Açmaya Hazırlanıyor!

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun MVP’si seçilen ve Olympiakos ile Yunanistan Ligi şampiyonluğu yaşayan Sasha Vezenkov‘un geleceği hakkında vereceği karar hem NBA hem de Avrupa’da merakla bekleniyor.

NBA hakları Sacramento Kings‘in elinde ve yıldız oyuncu kendisine yönetimden resmi bir teklif gelmesini bekliyor. Tabi Kırmızılar da yıldız oyuncularını takımda tutmak istiyorlar, finansal anlamda ellerinden geleni yapmaya hazır durumdalar.

Eurohoops’da uer alan habere göre Vezenkov’un 2023-24 sezonunda maaş bütçesini aşan takımlara esneklik sağlanan “bi-annual exception” (4 milyon dolar civarı) ve “mid-level exception” (5 milyon dolar civarı) adı verilen özel kontratlardan çok daha fazlasını kazanması bekleniyor.

Haberin detaylarında ise daha önemli bir konuya vurgu yapılmış; Kings lüks vergisinin sınırının altında bir anlaşmaya imza atarsa o zaman “mid-level exception” 12.4 milyon dolara yükselecek ve bu da Kings’in Vezenkov’a 7 milyon dolar civarında bir maaş teklif etmesi anlamına gelebilir. Bu durumda Olympiakos’un Vezenkov’u tutması imkansız hale gelebilir çünkü Yunanistan’da sporcular için nispeten düşük vergilendirmeye rağmen yıllık 4,5 milyon avro civarında brüt bir sözleşme olacak.

Özetle finansal anlamda Sacramento’nun üstünlüğü var ve Bulgar yıldız için iki ya da üç yıllık bir kontrat kaçırılmayacak bir fırsat olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveand, Orlando’yu Bir Kez Daha Çift Haneli Farklarla Yendi

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 2. maçında Cleveland Cavaliers konuk ettiği Orlando Magic‘i 96-86’lık …