Güncel Haberler

2022-23 7DAYS EuroCup Yükselen Yıldız Ödülünün Sahibi Balcerowski Oldu

7DAYS EuroCup‘da final maçına sayılı günler kala sezon boyunca gösterdikleri performanslarla bireysel ödülllere layik görülen isimler açıklanıyor.

3 Mayıs Çarşamba günü temsilcimiz Türk Telekom’u final maçında konuk edecek olan Gran Canaria‘nın Polonyalı pivot Aleksander Balcerowski Yılın Yükselen Yıldızı ödülünün sahibi oldu.

Ödül sezon boyunca en iyi performansı sergileyen, 1 Temmuz ve öncesinde 22 yaşına girmemiş genç oyuncuya veriliyor ve Balcerowski de Kasım ayında 22 yaşına girecek.

Polonyalı uzun bu ödülü daha önce 2021 yılında da kazanmıştı. Diğer taraftan geçen sezon da ödülü takım arkadaşı Diop kazanmıştı yani 3. sezon üst üste bir Granca oyuncusu bu ödüle sahip oldu! Bu seneki oylamada Balcerowski’nin ardından en çok oyu alan ikinci isim ise Paris Basketball’un oyuncusu Juhann Begarin oldu.

Balcerowski Granca’nın ikinci kez EuroCup finaline yükselmesine 8.8 sayı, 3.7 ribaund, 1.0 blok, 10.8 verimlilik puanı ortalamaları ile katkı vermişti. 21 maçta ortalamada 17 dakikadan daha az süre almasına rağmen bu istatistikleri yakaladı ve ikili atışlarda yüzde 72.9, üçlük atışlarda ise yüzde 40.9 gibi önemli isabet oranlarına da sahipti aynı zamanda.

2015 yılında Granca altyapısına katılan Polonyalı uzun Dubljevic’den sonra EuroCup tarihinde bu önemli ödülü 2 kere kazanma başarısı gösteren ikinci oyuncu oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …