Güncel Haberler

NBA’deki Temsilcilerimizden Ömer Faruk, Geleceğe Umutla Baktığını Dile Getirdi

NBA‘de ülkemizi Miami Heat formasıyla temsil eden Ömer Faruk Yurtseven sakatlığı nedeniyle neredeyse sezonun üçte ikilik kısmını kaçırmıştı. Geçen ay formasına kavuşan milli oyuncu şuana kadar sadece 6 maçta süre alabildi.

Miami yerel basın kuruluşlarından Heat Nation’a açıkalamarda bulunan Ömer, geleceğe umutla baktığını ve ileride NBA’i domine edebilecek seviye gelebileceğini düşünüyorum.

Geçtiğimiz gün Yahoo’ya da bir röportaj veren 24 yaşındaki uzun, bu ağır sakatlığın kendi için beklenmedik olduğunu belirtti:

Bu sakatlık benim için beklenmedik bir şeydi. Açıkçası hala geri dönüp etkili bir şekilde katkıda bulunma konusunda büyük umutlarım vardı. Ama bu noktada takımın neye ihtiyacı varsa onu yapıyorum. Şu andaki hedefin, her geçen gün formumu daha iyi hale getirmek ve gelişimime odaklanmak. Böylece bana fırsat verildiğinde katkıda bulunabilirim.

Yahoo

Ömer Faruk Yurtseven, geçtiğimiz sezon Bam Adebayo’nun sakatlandığı dönemde double-double istatistikleriyle adından söz ettirmişti. Yurtseven, neler yapabileceğini yeniden kanıtlamak için bir fırsat bekliyor:

Bu yıl yeterince kendimi gösterme şansım olmadı. Ama geçen yıl sezonun belli bölümlerinde kendimi kanıtladığımı düşünüyorum. O zamandan beri üstüne koyarak ilerliyorum. Şu anda ihtiyaç duyduğum tek şey, neler yapabileceğimi göstermek için bir fırsat.

Yahoo

Sezon öncesinde Yurtseven’in dış şutları üzerine yoğunlaştığı, yıldız uzun Bam Adebayo ile yan yana oynayacağı söyleniyordu. Yaşadığı talihsiz sakatlık bunun da önüne geçti:

Bam Adebayo ile dominant bir ikili olabileceğimiz fikrine sahiplerdi. Fakat sakatlığın yolumuza taş koyduğunu söyleyebilirim. Ama bu konuda potansiyelimiz var, bunu biliyorum. Her takımın bize box-out yapmak için iki oyuncuya ihtiyacı var. Bu yüzden hem hücum ribauntlarını hem boyalı alanı domine edebileceğimizi düşünüyorum.

Yahoo

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …