Güncel Haberler

Koç Itoudis, Baskonia Mağlubiyeti Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague 32. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Cazoo Baskonia’ya 92-69’luk skorla yenilmekten kurtulamadı.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Beko‘nun koçu Dimitris Itoudis açıklamalarda bulundu:

Herkese iyi akşamlar, Baskonia‘yı galibiyetten dolayı kutlarım. Bugün bizden daha iyilerdi ve kazanmayı hak ettiler. Aslında bugün birbirinden çok farklı iki devre oynandı. İlk yarıda oyunun hakimi bizdik, etkili savunma yaparak maçı kontrolümüzde götürdük. Üçüncü çeyrekten itibaren işler değişmeye başladı, üçüncü çeyrek bizim için çok kötü geçti. Evet, Baskonia bugün farklı kazandı ama bana kalırsa 23 sayılık fark gerçeği yansıtmıyor. Muhtemelen ilk yarıyı izleyen kimse maçın bu kadar farklı bir skorla sonuçlanacağını düşünmezdi. Üçüncü çeyrek çok sayıda serbest atış ve ikilik kaçırdık, aslında istediğimiz fırsatları bulduk ama yüzdemiz çok düşük kaldı. Baskonia ise bizden farklı olarak çok yüksek bir üçlük yüzdesi tutturdu. Özellikle Vanja Marinkovic inanılmaz bir maçı geride bıraktı.

Bizim için asıl can sıkıcı nokta ise dördüncü çeyrekteki performansımız oldu. Sanki maçı bırakmış ve pes etmiş gibiydik, buna hakkımız yok. Bir süredir sakatlık sorunlarıyla boğuşuyoruz, son olarak Real Madrid maçında Devin Booker sakatlandı. Bu durum rotasyonu dengeli kullanabilmek açısından elbette işimizi çok zorlaştırıyor. Gelecek hafta evimizde Anadolu Efes‘i ağırlayacağız, Efes‘e karşı 40 dakika boyunca elimizden gelen mücadeleyi sahaya yansıtmalıyız. Bu nedenle taraftarlarımızdan salonu doldurup bize destek olmalarını istiyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …